hirdetes

Őszre a legeslegjobb program: íme az ingyenesen bejárható lombkorona sétányok listája 2023

VN
Ingyenes lombkoronasétányok Magyarországon

Pannonhalmi Tanösvény

Ez sem egy olyan nagyon régi dolog, de annál jobb: a Pannonhalmi Tanösvényt 2018-ban adták át a lombkoronasétány 80 méter hosszú, a legmagasabb pontja a talajszinttől 14 méter magasan fekszik, és kilátóként is üzemel. A hal alakú fém szerkezetét fa borítással varázsolták igazán pazarrá. Jó hír, hogy kerekesszékkel és babakocsival is bejárható. Sokak szerint a Pannonhalmi Lombkorona sétány az ország egyik legszebb kilátó pontja, ahonnan belátni a Pannonhalmi Tájvédelmi Körzet nagy részét. 

Kaszói lombkoronasétány

Egy évvel a Pannonhalmi előtt épült a Kaszói sétány, ahol 9 méter magasan, 124 méter hosszan csodálhatod a fák mesés világát. Különösen megéri ezt a helyet felkeresni, mert még kisvasút is van, amit a gyerekek imádnak. A sétányról pedig a kaszói erdőtömb legjellemzőbb erdőtípusát lehet felfedezni, ami nem meglepő módon ősszel a legvarázsosabb. Nem írjuk oda mindig, de a listán szereplőösszes lombkoronasétány ingyenes, ez is.

hirdetes

Sás-völgyi lombkorona tanösvény

A Mókus Suli Erdészeti Erdei Iskolánál található a következő őszi megálló, ahol 50 méteren keresztül sétikálhatunk és ámulhatunk-bámulhatunk a fák lombjai között. A Sás-völgyi lombkorona tanösvény bejárható ingyenesen, 0-24 órában, bármikor bejárható. Legnagyobb különlegessége, hogy a Mecsekből származó, negyven centiméternél is vastagabb tölgyfarönkök tartják.

hirdetes

Lengyel-Annafürdői lombkoronasétány

Végül, de nem utolsó sorban beszéljünk kicsit az Annafürdőnél található lombkoronasétányról, ami szintén csodaszép és szintén ingyenes. A 8-10 méter magas, 3 méter hosszú ösvény interaktív eszközökkel mutatja be az erdei élővilágot. A környéken ráadásul kilátó és erdei iskola is van, így, ha erre jártok, akkor biztosan nem fogtok unatkozni. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Téli népszokások

Téli népszokások: Alapvetően meg kell különböztetünk a népszokásokat az időpontok... Tovább

Rendezvényhelyszín Balaton

Rendezvényhelyszín a Balatonon? Nem egyszerű a kérdés, hiszen a megfelelő helyszín... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!