hirdetes

Intelligens emberek tulajdonságai

Ha ebből a hat dologból legalább 5 igaz rád, akkor te már biztosan azok az emberek közé tartozol, akiknek magasabb az intelligenciájuk az átlagnál! Rád hány illik? :)

Intelligencia - intelligens emberek tulajdonságai

Sokan természetfeletti lényekként tekintenek átlagnál intelligensebb embertársaikra. Látszólag a legokosabbak számára a legkönnyebb az élet, hiszen nekik nem okoznak kihívást azok a hétköznapi problémák, amikkel mi általában megszenvedünk. Azonban ez nem feltétlenül van így, hiszen ahogy mi, úgy ők is csak emberek.

Más dolgok zavarják őket, mint az emberek nagy részét, és számukra is csak olyan kellemetlen és nehézkes lehet bizonyos helyzetek kezelése, mint az átlagnak. A kimagasló intelligenciájú embereket nem feltétlenül értik meg teljesen társaik, és emiatt kirekesztettnek, magányosnak érezhetik magukat. Ha te is ilyen cipőben jársz, akkor a következő oldalon megtalálható jellemzők biztosan ismerősek lesznek számodra. Amennyiben a hat jellemzőből legalább öt igaz rád, akkor te is intelligensebb vagy az átlagnál! :)

Intelligencia - intelligens emberek tulajdonságai

A hétköznapi témák unalmasak

Ha a hétköznapi témákat unalmasnak találod, vagy egész egyszerűen kifárasztanak, az azért lehet, mert az agyad folyamatosan összetettebb dolgokra koncentrál. Bizonyára kiemelten érdeklődsz a tudományok, művészet, filozófia és egyéb, hétköznapi beszélgetésekben ritkán tárgyalt témák iránt. Ettől úgy érezheted, hogy csak az idődet vesztegeted egy-egy ilyen fojtogató jellegű párbeszéd során. Valójában csak egy hasonló érdeklődési körű és tanult emberrel szeretnéd megvitatni gondolataidat.

hirdetes

Többet gondolkodsz, mint beszélsz

Mivel az agyad megállás nélkül a legjobb megoldásokon és válaszokon gondolkodik, kicsivel több időbe telhet számodra, hogy pontos következtetést vonj le egy adott helyzetben, mint egy átlagos gondolkodású embernek. Ha nem vagy teljesen biztos valamiben, akkor általában inkább meg sem szólalsz. Szerinted a problémád forrása az, hogy a körülötted lévők nem tudják követni a gondolatmenetedet és inkább antiszociálisnak vagy introvertáltnak néznek.

Intelligencia - intelligens emberek tulajdonságai

Hamar beleunsz a munkádba

Az agyadnak szüksége van új kihívásokra és ötletekre, amiknek megvalósítását fejben kidolgozhatod. Még az eleinte újdonságnak számító munkák is hamar unalmassá válhatnak, ha az agyad nem kap új feladatokat. Ez fárasztóvá teszi a mindennapjai munkát – arra azonban ne számíts, hogy a főnököd megértse mindezt.

Néha képtelen vagy bizonyos tettekre

Egy gondolkodó számára nehézkes lehet egy tettekre alapozott társadalomban élni, ahol a cselekedetet jobban értékelik, mint az elméleti gondolkodást. Ha gyakran merülsz el a gondolataidban, és emiatt kevesebb „kézzel fogható” eredményt tudsz felmutatni, akkor sokan lustának nézhetnek és általában kevesebb elismerésben részesülsz.

hirdetes
Intelligencia - intelligens emberek tulajdonságai

A közösségi helyzetekben „különcnek” tekintenek

Ez a probléma a fent említettek kombinációjából ered – ha nem szokásod bármilyen apróságról elbeszélgetni az emberekkel, ritkán szólalsz meg, nem hoznak lázba a lejárt ötletek és inkább a gondolatok, mint a tettek embere vagy, az emberek különcként tekinthetnek rád. Ez csak tovább erősíti benned a közösségi kirekesztettség érzését.

Nehéz rávenned magad a szerelemre

Elvárásaid a kapcsolat terén kissé kötöttebbek, mint az átlagos emberek esetén. Mivel mindent próbálsz kielemezni és nem másoktól függeni, sokan elhidegültnek, nehezen kezelhetőnek tekinthetnek. Mivel nem feltétlenül vagy a tettek embere, a spontaneitás sem az erősséged, amit párod hiányolhat belőled.

Akármilyen jellegű hétköznapi problémákkal is nézel szemben, nem szabad hagynod, hogy ezek megakadályozzanak a személyes fejlődésben. Próbáld magad érthetőbben, hétköznapi megfogalmazással kifejezni másoknak, és hallgasd végig a mondanivalójukat, még ha az időjárásról is próbálnak beszélgetni.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagysándor József

Nagysándor József: Nagysándor József honvéd vezérőrnagy, az aradi vértanúk egyike. 1803.... Tovább

Kékcsőrű réce

Kékcsőrű réce: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat. A kékcsőrű réce vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek