notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Végre – Iskolakertekben tanítják az életre a nagyvárosi gyerekeket!

hirdetes

Végre – Iskolakertekben tanítják az életre a nagyvárosi gyerekeket!

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Én nagyon boldog vagyok, és nem értem, miért kellett erre ilyen sokáig várni…Végre iskolakertekben fogják tanítani a nagyvárosi gyerekeket az életre, a cél az, hogy a jövő nemzedékeinek környezettudatossága erősödjön! 

Végre – Iskolakertekben tanítják az életre a nagyvárosi gyerekeket!

Országos iskolakert fejlesztési programot indít januárban az Agrárminisztérium, az Iskolakertekért Alapítvány, a Váci Egyházmegyei Karitász és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara! Ennek keretében tankertet hoznak létre különböző nagyvárosi iskolákban. A szuper kezdeményezésnek az a legfontosabb célja, hogy formálják a gyerekek szemléletét, mivel a jövő környezeti kihívásaival csak felkészülten, környezettudatos hozzáállással lehet szembenézni.

 

A szervezetek vezetői együttesen elmondták, hogy a jövő nemzedékeinek környezettudatosságát kötelességünk fejleszteni, mivel nélküle nem fog létezni élhető jövő. A fiatalok környezeti nevelésében mind a négy szervezet részt vesz, ehhez pedig a legjobb gyakorlóterep az iskolakert.

 

Az együttműködés alapja az iskolakertek iránti elkötelezettség, mely tükröződik korábbi kezdeményezéseikben is: ilyenek például az Agrárminisztérium 2018-ban elfogadott Városi Agrárpolitika szakpolitikai programja, az Iskolakertekért Alapítvány szakmai-módszertani fejlesztései, a Váci Egyházmegyei Karitász az egyházmegye területén indított iskolakert népszerűsítő és szakmai támogató munkája és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával együtt Nógrád megyében indított Földforgatók névre keresztelt agrár pályaorientációs pilot program. 

hirdetes

 

A program első részére januárban kerül sor, ami az Iskolakerti Alapozó Program lett, melyet az Agrárminisztérium támogat, kidolgozója és lebonyolítója pedig az Iskolakertekért Alapítvány. A program második részeként iskolakerti tematikus modulok közös kidolgozása vette kezdetét. Ezek célja, hogy az iskolakerti tevékenységekben rejlő változatos oktató, nevelő lehetősége között minél több intézmény találja meg a saját pedagógiai céljainak és helyzetének megfelelőket. 

 

Az iskolakertek nagy előnye, hogy nyitottságra, türelemre, felelősségvállalásra, illetve öngondolkodásra nevel, valamint felkelti az igényt az egészséges táplálék iránt, illetve nyitja az érdeklődést a mezőgazdasági és környezeti témájú pályaválasztás irányába. Az iskolakert gondozásával a nagyvárosi gyerekek megtanulják többek között természeti környezetük helyes és tudatos használatát, alapvető természettudományi tapasztalatokat szereznek és lehetőségük adódik gyakorlatban kipróbálni, élő folyamatok során alkalmazni a tanórákon tanultakat, áll a szaktárca közleményében.

 

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
159 095
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
159 095
Közösség

Szótár

Mátai Ménes

 A Mátai Ménes közel 270 lovával Magyarország egyik jelentős lótenyésztő központja.... Tovább

A tartós szegfű

A tartós szegfű: A tartós szegfű igazi hungarikum, a világon kizárólag a Duna-Tisza közi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 152

Átlagos értékelés: 4.9

Érdekességek Magyar Magyarország