hirdetes

Ismerd meg ezt a 11 érdekességet Szabó Magda - Abigél c. művéről!

Bettina
11 érdekesség az Abigélről

7. Básti elhatalmasodó betegsége miatt az utolsó forgatási napokon változtatni kellett a szövegen. Mivel már nehezére esett a forgatás, úgy oldották meg, hogy Balázsovits Lajos mondta el Básti szerepét azzal a felütéssel, hogy Torma igazgató úr ezt meg azt üzeni.  

8. Az Abigélbe is becsúszott egy kis hiba. Egy olvasói levélből derült ki, hogy hiába készült nagy műgonddal a négy részes sorozat, egy apró hiba így is becsúszott. Az egyik jelenetben ugyanis elhangzik, a polgári védelem parancsnoka jelentést kér a növendékek származásáról. Akkoriban a polgári védelem kifejezés még nem létezett, légoltalomnak nevezték.

hirdetes

9. A bemutató után Szerencsi Éva egyszeriben ismert ember lett, boldogan mesélte egy újságnak, hogy a gyerekek csapatostul követik az utcán, mutogatnak felé, hogy itt van Abigél! Szabó Magda - Abigél

10. Annyira népszerű lett a film, hogy egy hölgy például a következőt apróhirdetést adta fel: „164 centi magas, csinosnak mondott, elvált asszony megismerkednek korrekt férfival, aki nem italozó és családszerető.” Abigél jeligére a kiadóba.

hirdetes


11. 1978 októberére kiderült, hogy a film nagyon jót tett Szabó Magda könyvének is. Ennek a filmnek volt köszönhető, hogy az Abigél az első helyre került az eladási listán, pedig 1970-ben jelent meg az ifjúsági regény első kiadása. A második és a negyedik helyen Moldova György egy-egy könyve állt, a Magyar Atom és az Akit a mozdony füstje megcsapott.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Sárköz és Gemenc

Sárköz és Gemenc: A Sárköz, vagy Tolnai Sárköz földrajzilag egységes, jól... Tovább

Walesi bárdok

Walesi bárdok: Az egyik leghíresebb magyar vers, melyet minden magyar ember általános iskolai... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!