hirdetes

Ismerd meg, hogy számodra melyik a saját szeretet nyelved!

Bettina

A szeretet nyelvek sokat elárulnak rólunk. Segít abban, hogy megfelelő társat vagy barátot találjunk magunk mellé, de magunkról is sok mindent elárulhat. Te tudod, hogy melyik a te szeretet nyelved?

szeretet nyelvek

Elismerő szavak

Az elismerő szavak esetében az egyik fél azt érzi, hogy a társától érkező, magától értetődő dicséret számára mindennél fontosabb és ez jelenti neki a legtöbbet. Ez egész pontosan azt jelenti, hogy a szavak számára ebben az esetben többet érnek a cselekedeteknél.

Minőségi idő


Akinek a minőségi idő a legfőbb szeretetnyelve, annak mindennél fontosabb, hogy a rá irányuló figyelem kielégítő legyen. Ennek hatására érzi leginkább azt, hogy őt igazán szeretve van. Ez lehet egy beszélgetés is, vagy egy közös vacsora, vagy egy közösen eltöltött hosszú hétvége is, de amin a hangsúly van az az, hogy közösen. A kulcskifejezés az osztatlan figyelem, hiszen tévézés, olvasás közben nem lehet kapcsolatot építeni, tehát a közös tévézést ne vegyük minőségi időnek.

hirdetes

Ajándékozás


Az ajándékozás annak szimbóluma, hogy gondolunk a másikra. Ez a szeretet egy látható jele. Viszont fontos, hogy ezt nem szabad összekeverni azonban  az anyagiassággal, hiszen itt jelképes, apró ajándékokról, meglepetésekről van szó, és ilyen esetben az érték nem számít. Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, már az is a megbecsülés jele, ha valaki időt szakít arra, hogy megtalálja számára a megfelelő ajándékot, vagy meglepje őt, és ez lehet egy apró csoki is, nem kell, hogy egy új telefon vagy egy drága utazás ára legyen.

Szívességek

hirdetes


Annak, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, bármely cselekedet, amely megkönnyíti az életét, ami segíti őt  annak ez rengeteget jelent. A másik fél által elvégzett feladatok (bevásárlás, főzés, mosás, takarítás stb.) amik valójában kicsiny szolgálatként foghatók fel, de igazából ez komoly tervezést, időt és fáradságot igényelnek. Jézus egy másik egyszerű, de hatásos példáját mutatta a szolgálatnak: megmosta tanítványai lábát.

Testi érintés


Az ölelés, hátba veregetés, kézfogás, a kar, váll vagy az arc figyelmes megérintése, megsímítása a szeretet vagy törődés kifejezése is lehet. Azon személy számára, aki ezt a szeretetnyelvet beszéli, a fizikai jelenlét és az elérhetőség a legfontosabb. Egy-egy kedves mozdulat többet mond számukra, mitnha hosszasan beszélnél az érzéseidről. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Matyó hímzés

Matyó hímzés: Az egyik leghíresebb tradícionális magyar hímzésfajta. Leginkább az... Tovább

Bakony

Bakony: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Bakony mintegy 4000 négyzetkilométer kiterjedésű... Tovább

Tovább a lexikonra