hirdetes

Ismét egy legenda távozott közülünk

Bettina

Mary Wilson 76 éves korában halt meg. Az egyik legnagyobb énekesnő távozott 2021.január.08-án.

Mary Wilson meghalt

Elhunyt Mary Wilson soulénekesnő, a The Supremes alapító tagjaElhunyt Mary Wilson soulénekesnő, a The Supremes együttes alapító tagja, az 1960-as évek egyik legsikeresebb amerikai női zenésze. Az énekesnő 76 évesen, hirtelen halt meg Las Vegasban - idézte a BBC a szóvivőjét, Jay Schwartzot, aki halálának okáról nem beszélt.A The Supremes nevű női trió Wilsonnal és a még nála is híresebb Diana Ross-szal az amerikai soulzene legjelentősebb női énekegyüttes és az afroamerikai zenére szakosodott Motown lemezkiadó emblematikus bandája volt.

1964 és 1969 között az együttesnek 12 dala vezette az amerikai slágerlistát, csaknem ugyanannyi, mint a Beatlesnek. A Motown elnöke, Berry Gordon "rendkívüli megdöbbenéssel és fájdalommal" értesült "a Motown-család egyik legfontosabb tagjának haláláról". Diana Ross mellett Mary Wilson maga is egy igazi sztár volt, és hosszú éveken át sok munkával vitte tovább a The Supremes örökségét - tette hozzá.

hirdetes

Mary Wilson 1944. március 6-án született Mississippi államban. Diana Ross-szal, Florence Ballarddal és Barbara Martinnal 1959-ben, Detroitban alapította a The Primettes együttest, Wilson ekkor 15 éves volt. Nem sokkal később a The Supremes nevet vették fel, Martin nélkül, trióban lettek sikeresek. Az énekesnő egyetlenként maradt hű az együtteshez egészen annak 1977-es feloszlásáig. Wilson 1979-ben szólóalbumot adott ki, 1988-ben bekerült a Rock & Roll Hírességek Csarnokába.Mindössze két nappal a halála előtt töltött fel egy videót a YouTube-ra, melyben bejelentette, hogy új szólóanyagon dolgozik.

Las Vegas, 2021. február 9. kedd (MTI) 

Mary Wilson 2000-re tervezett Supremes-újraegyesülést, de ez végül érdeklődés hiányában elmaradt.  Wilson később motivációs előadó lett, és elsősorban a zenészek jogairól tartott beszédeket, de a Supremes emblematikus fellépőruháiból rendezett utazó kiállítás is hozzá fűződik. Két éve fellépett a Dancing with the Stars amerikai verziójában, ahol nagyon elégedett volt vele a mindenki. Halála hirtelen érintett mindenkit, hiszen ismeretlen okból ered.

hirdetes

Mary Wilson

Aktívan dolgozott jelenleg is, épp egy szólóanyag kiadásán dolgozott, két nappal halála előtt egy Youtube-videójában arról beszélt, hogy a lemez kiadását születésnapjára, március 6-re tervezi. Sajnos ezt a lemezt már nem fogja ő személyesen felkonferálni. Ismét egy tehetséges énekesnőtől kell búcsúznunk, aki világszerte hatalmas hírnévre tett szert, és ezzel beírta magát a történelembe, hiszen egy kimagaslóan tehetséges énekesnő volt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékes

Kékes: A Kékes Magyarország legmagasabb hegyecsúcsa. Az Északi-középhegységben, a Mátrában... Tovább

Duna-Dráva Nemzeti Park

Duna-Dráva  Nemzeti Park: Hazánk 10 Nemzeti Parkjának egyike. Már előbb is létrejött... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Külföld Retró Szórakozás Történelem