hirdetes

A legszebb éttermek Európában, ahol tökéletes Instagram-fotókat készíthetsz

LK

Habár a különböző ételekkel kapcsolatos hashtagek népszerűek az Instagramon, manapság már nem elegendőek arra, hogy magukhoz édesgessék az étvágygerjesztő ételeket fényképezgető vendégeket. Az éttermek éppen ezért úgy döntöttek, hogy feltekerik Instagram kompatibilitásukat és különböző látványos elemekkel teszik fényképezhetőbbé külső és belső tereiket.

Ezeket a különleges éttermeket neked is meg kell ismerned!

A régi korok báját és a modern designt elegyítő látványvilágok garantáltan népszerűek lesznek majd a közkedvelt képes platformon. Ha az alábbi városok egyikében jársz, akkor térj be egy fogásra és néhány képre a helyi Instagram paloták valamelyikébe!

Sketch, London

A púderrózsaszín étterem a francia India Mahdavi építész munkája, és különösen akkor érezhető át a hangulata, ha az ember passzoló ruhában tér be ide. A rózsaszín fotelekbe lehuppanva a vendégek a falakra fellógatott művészeti alkotásokban gyönyörködhetnek, amelyek David Shrigley vízióit dicsérik.

Giardini, Velence

A velencei Biennálé-kertek mélyén rejtőzik a Giardini névre hallgató kávéház, ami az egész város egyik legmodernebb kialakítású helye. A designért a német Tobiah Rehberger építész felelt – a moduláris bútorozású, csíkosra festett helység igazi időutazásra invitálja az ide betérőket. Kihagyhatatlan megálló az Instagram kalandorainak és az olasz kávé szerelmeseinek.

HD Diner Saint-Michel, Párizs

Amerika nincs is olyan messze! A romantika fővárosaként is gyakran emlegetett Párizsban található a HD (Happy Days) étkezde, amely hamisítatlan amerikai hangulatú designjával teljesen elfeledteti a vendégekkel, hogy Franciaország szívében járnak. Semmi sem hiányzik: türkiz és rózsaszín neon díszítés, sakkmintás padló és korhű bútorok várják azokat, akik nem szeretnének egy másik kontinensre utazni csak azért, hogy megörökíthessék az 50-es évek Amerikáját.

hirdetes

Ezeket a különleges éttermeket neked is meg kell ismerned!

Bananas, Barcelona

Akik egy trópusi hátteret szeretnének képeikhez, azok figyelmébe a következő barcelonai éttermet ajánljuk. A Bananas a város La Ribera negyedében található és pompás karibi hangulatot sugároz magából éjjel és nappal egyaránt. A többszínű fények különösen napnyugta után látványosak, amikor szivárványos csillogásba borítják az étkezdét – telefonokat elő!

hirdetes

House of Small Wonder, Berlin

Ez a tízóraizó egy kanyargó lépcső tetején található, Berlin központi Mitte városrészében. Az átrium stílusú kávéház tele van cserepes növényekkel, a menüt pedig többnyire a japán konyha inspirálta fogások uralják. Az ablakokból csodás kilátás nyílik a városra.

Flórián Kávéház, Velence

A Piazza San Marco szívében fekvő kávéház 1720 óta várja vendégeit, és olyan nagy nevek fordultak már meg falai között, mint Andy Warhol vagy Charlie Chaplin. A belső design az évek során nem igazán változott – aranyozott falak, festett plafon és százéves bársony bútorok fogadják azokat, akik belépnek Velence történelmének e képviselőjébe.

Ezeket a különleges éttermeket neked is meg kell ismerned!

Habanera, Madrid

Aki a spanyol hangulat hamisítatlan és megdönthetetlen csúcsát keresi, az a madridi Habenerában megtalálja. A Proyecto Singular designját viselő többszintes bár és étterem falait pálmaleveles tapéta fedi, tele van élő növényekkel és virágmintás székekkel. A plafonról lelógatott lámpák csak tovább fokozzák az egzotikus, már-már dzsungelszerű hangulatot.

Bar Botanique, Amszterdam

Ez a botanika ihlette bár az amszterdami Studio Modijefsky műve. A felkapott Javastraat szívében fekvő hely zöld falai, bársony foteljei, tölgypadlója és tükrös plafondíszei bárkit azonnal elkápráztatnak.

Odette Tea Room, Varsó

Az Odette Tea Roomnak az Ugo Architecture építkezési vállalat adott életteret, és igazán látványos munkát is végeztek vele. A rézbe burkolt étterem kényelmesen húzza meg magát egy varsói felhőkarcoló lábában, a város közepén.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Színes Tv

Színes Tv: magyar találmány. A színes televíziót az USA-ban az 1950-es években vezették be.... Tovább

A törkölypálinka

A törkölypálinka: Hungarikum. A törkölypálinka kizárólag Magyarországon termett szőlő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek