hirdetes

A legendák szerint az istenek kedvenc tengeri útja- bemutatom a világ legszebb útszakaszát

VN

A világon nagyon sok csodaszép hely van, de csak egy olyan, ami annyira különleges, ami annyira magával ragadó, hogy még maguk a görög istenek is ezen a hegyoldalon ereszkedtek le, hogy megmártózzanak a hihetetlenül szép türkiz tengerben. Ez a Sentiero degli Dei, vagyis magyarra lefordítva egyszerűen csak az Istenek Ösvénye, ami az Amalfi- part egyik legfőbb látványossága, sokak szerint a világ legszebb útszakasza.

Istenek Ösvénye Amalfi-part

Istenek Ösvénye- csoda 72 kilométeren keresztül

Ha nem szeretnél mást, csak végigkanyarogni egy olyan úton, amivel maguk a görög istenek is szerelembe estek, nem kell mást tenned, mint megcéloznod az Amalfi-partot. Ezen a vidéken található ugyanis az Istenek Ösvénye, ami egy jó ideje már a Világörökségünknek hivatalosan is része. Hatalmas sziklák, lélegzetelállító növényvilág, kanyargó le-fel cikázó utak, és az azúrkék tenger végtelenje vár itt titeket, itt-ott néhány messziről ékszerdoboznak tűnő városkával. A legenda szerint itt jöttek le az istenek, hogy megmártózzanak a türkizkék tengerben, és hogy a szirének csábító énekét meghallgassák- és ebben nincsen semmi meglepő, a helyükben mi is ezt a helyet választottuk volna. És ez még nem minden, Napóleont is annyira elvarázsolta a mesés Amalfi-part, hogy út építését rendelte el Nápolyból.

Közlekedés az Amalfi parton

hirdetes

A 72 kilométeres szakasz az Amalfi parton cikázik, Sorrentótól egészen Salernoig különleges élmény itt autózni, robogóra pattanni, de busszal utazni is. Kösse fel a gatyáját az, aki itt vezetni próbál, hiszen a meredek sziklaszirteken manőverezni kell egy kis ügyesség, na meg bátorság is. Még a buszon megülni is igazi hullámvasúti élmény. Az út elég veszélyesnek tűnik elsőre, és sokadszorra ránézve is, éles kanyarokból nincsen hiány, ahogyan szűk részekből sem. Körülbelül 2 percenként olyan szakaszhoz érkezik az út, ahol egy autó is alig fér el, nemhogy kettő. A látvány viszont minden félelmet felülmúl, apró romantikus falvak köves utcákkal, és a végtelen tengeri kék váltakozik, érdemes tehát az ablaküvegre tapadni. Az út során számos kilátópont van, ahol robogóval, vagy autóval meg lehet állni, bámészkodni, és hüledezni. A partszakaszon erre kialakított buszok járnak profi sofőrökkel, amik az egész partszakaszon végig mennek, meg-meg állva a látnivalóknál, tehát le lehet szállni. Hajó is közlekedik a városok között, amit szintén Sorrentóban, valamint Salernóban lehet elcsípni, illetve bármelyik városban ( Positanoban, valamint Amalfiban) is lehet csatlakozni. A hajót mi Positanoból Amalfiba használtuk, 10 €/ fő áron, az itt közlekedő SITA buszokra 1,30-4,30 € között mozog a jegyár, de lehet venni napijegyet is 10 €-ért, amit egész nap szabadon lehet használni buszozásra a gyönyörű Amalfi-parton. A buszokra minden megállóban lehet jegyet venni, a kompra pedig a kikötőben.

hirdetes

A partszakaszon vagy egy kifejezetten Istenek ösvényének elkeresztelt csodás túraszakasz is, ami gyalogosan járható be, erről a következő oldalon írunk! Mindenképpen lapozzatok, hiszen ennél különlegesebb túrahelyet nem igen találtok…!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Debreceni páros kolbász

Debreceni páros kolbász: Hungarikum. A debreceni páros kolbász alapból marha és... Tovább

Zsolnay porcelán

Zsolnay porcelán: Hungarikum. A Zsolnay márkanév a hagyomány, az egyediség, a művészi érték... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Szórakozás Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!