notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elképesztően finom és egészséges krémleves receptek ebédre!

hirdetes

Egészséges krémleves receptek ebédre, gyorsan!

Bartók Vivien #vitalteam

Leves receptet keresel, ami gyorsan és egyszerűen elkészíthető? Válassz a 4 elképesztően finom, egészséges krémleves recept közül! Mindössze pár hozzávalóból elkészíthető ez a finom ebéd, ami után mindenki megnyalja majd a tíz ujját! Szerezd be a hozzávalókat és irány a konyha!

Egészséges ebéd tipp: Krémleves gyorsan, egyszerűen!

Zellerkrémleves

Hozzávalók:

Körülbelül 120 kcal/fő a zeller krémleves kalóriatartalma, valamint ehhez hozzáadódik a levesgyöngy vagy pirított zsemlekocka tápértéke is.

  • 30 dkg zeller      
  • 10 dkg burgonya      
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt      
  • 2 dl tej (0,1%-os zsírtartalmú vagy növényi tej)
  • 1 darab tojássárgája      
  • Ízlés szerint: só, bors, petrezselyem      

Elkészítés:

Az apróra vágott zellert és a burgonyát sós vízben puhára főzzük. Átpasszírozzuk és felengedjük vízzel. A tojássárgájából, a lisztből és a tejből habarást készítünk és a levest felforralva besűrítjük. Végül ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal.

Tálalás előtt megszórjuk levesgyönggyel/ pirított zsemlekockával és vágott petrezselyemmel.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg brokkoli
  • 30 g teljes kiőrlésű liszt
  • 2 dl tejföl (12 %-os)
  • 2 darab tojássárgája
  • Ízlés szerint: só, fehér bors, reszelt szerecsendió
  • 1,2 dl víz

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt brokkolit – annyi vízben, amennyi ellepipuhára főzzük. Nyolc darab brokkolit félreteszünk, a többit a főzőlével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a maradék vizet, ízesítjük sóval, borssal. A lisztet elkeverjük a tejföllel, belevegyítjük a tojássárgáját, majd a brokkolihoz hozzámelegítve besűrítjük a levest.

hirdetes

Amikor felforr, beletesszük a félretett egész brokkolirózsákat, összeforraljuk, majd melegen tálaljuk.

Cukkinikrémleves

Hozzávalók:

  • 2 cukkini 
  • 2 fej vöröshagyma      
  • 1 közepes fej burgonya      
  • 3 gerezd fokhagyma      
  • 1 csokor friss bazsalikom (a szárított is tökéletes)   
  • 1 darab zöldségleveskocka      
  • 3 evőkanál olívaolaj      
  • Ízlés szerint: só, frissen őrölt bors      

Elkészítés:

A leveskockát feloldjuk 1 liter forró vízben, a cukkinit apró kockára vágjuk. A felaprított hagymát, összezúzott fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a karikára szeletelt burgonyát, és még 2 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a leveskockás levesalapot és 20 percig főzzük, majd turmixgéppel összetörjük, sózzuk, borsozzuk, még 2 percig főzzük. Most adjuk hozzá a cukkinit, és 20-25 percig főzzük.

A végén hozzáadjuk a finomra vágott bazsalikomot, tálaláskor egész bazsalikomlevelekkel tesszük még illatosabbá.

hirdetes

Eperkrémleves tojáshabbal

Hozzávalók:       

  • 50 dkg eper      
  • 1 csomag vaníliás cukor      
  • 50 g zabpehelyliszt      
  • 2 dl növényi tej      
  • Ízlés szerint: só, csipet porcukor, mesterséges édesítőszer, fahéj, szegfűszeg    
  • 2 darab tojás      
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

Az epret megfőzzük az édesítőszeres, fahéjas, szegfűszeges, vaníliás cukros vízben. A lisztet a tojássárgákkal és a tejjel elhabarjuk, hozzáöntjük, és felforrás után rögtön levesszük, kihűtjük. Az egészet összeturmixoljuk.

A két tojásfehérjét csipetnyi sóval, és porcukorral nagyon kemény habbá verjük. A tojáshabot kanállal kiszaggatva, enyhén édes vízben oldalanként 2-2 percig főzzük. Jól lecsepegtetjük, és az eperlevesünk tetejére tesszük.

Tálaláskor néhány szem eperrel díszítjük.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Medve-tó – Szováta

Medve-tó  – Szováta: Medve-tó, Erdély:A világ legnagyobb heliotermikus tavának... Tovább

A Csodaszarvas

A Csodaszarvas: Az egyik leghíresebb magyar mese-legenda. Az Anjou-házból származó... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Ételek Gasztronómia