hirdetes

Magyarországon először izolálták a koronavírust - Lehetőség nyílik a vakcinafejlesztésre!

B. Á.

"Egy óriási horderejű dolgot és egy nagyon örömteli hírt szeretnék bejelenteni önöknek: a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában Dr. Kis Zoltán virológus vezetésével Magyarországon elsőként sikerült izolálni a koronavírust" - Nézzük, mit is jelent ez! 

Magyarországon először izolálták a koronavírust - Lehetőség nyílik a vakcinafejlesztésre!

A fenti szavakat Müller Cecília, országos tisztiorvos mondta, a koronavírus elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján. Hozzátette azt is, hogy kedd reggelig összesen 50 megbetegedés volt Magyarországon, ez a szám pedig megfelel annak a mértéknek, amire számítottak. Az elkövetkezendő időszakban viszont akár több százas nagyságrendű is lehet a következő időszakban a fertőzöttek száma, és sajnos fel kell készülni a súlyos megbetegedésekre is. 

Továbbra is az idősek a veszélyeztettek! 

Az országos tisztifőorvos ismételten kiemelte, hogy az idős emberek tartoznak a nagyon veszélyeztetett kategóriába, ezért a 70 év felettiek mindenképpen maradjanak otthonaikban! A védőoltásokról elmondta, hogy az életkorhoz kötött kötelező védőoltásokat beadják, azokat nem halasztják, viszont az úgynevezett kampányoltások (péládul a választható HPV-oltások) átszervezésre kerülnek. Hozzátette, hogy a járvány végeztével ez a feladatuk lesz, az érintettek pedig semmilyen kárt nem szenvednek azzal, ha pár hónappal később kapják meg ezeket az oltásokat. 

hirdetes

Fantasztikus magyar eredmény! 

hirdetes

Müller Cecíilia egy fantasztikus magyar eredményről is beszámolhatott, mégpedig arról, hogy dr. Kis Zoltán virológus vezetésével elsőként sikerült izolálni az új koronavírust Magyarországon, a Nemzeti Népegészségügyi Központ Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában. Ezzel pedig megnyílik a lehetőség a hazai vakcinák kifejlesztésére és új vírusellenes terápiák kiprónbálására. 

Az országos tisztifőorvos újságírói kérdésre elmondta, hogy nehéz választ találni arra, mikor lehet ebből a sikerből védőoltás, ezt a kutatók tudják jobban, egy új védőoltás kifejlesztése sokszor évekbe is telhet, de ez a siker óriási előrelépést jelent. A vizsgáló laboratóriumok körét tovább bővítik, és a WHO iránymutatása alapján dolgoznak a teszteket illetően. 

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy jelenleg ketten vannak súlyos állapotban, és az is kiderült, hogy bőségesen áll rendelkezésre lélegeztetőgép (2000 darab), és újakat is be fognak szerezni a közeljövőben. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Siófok

Siófok: A Balaton déli partjának fővárosa, a magyar tenger nyári szórakozó központja.... Tovább

Főzés

A főzés egy olyan konyhatechnológiai hőközlési művelet, melynek során az... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!