hirdetes

Hatékony házi praktikák a hófehér ruhákért! – Így tüntesd el a sárga izzadságfoltot!

ZH
Frissítve: 2024.03.12
Frissítette: ZH

A jól szellőző és jó anyagú ruhákkal is előfordul, hogy izzadságfoltok keletkeznek rajta, sőt sokszor egyes dezodorok maguk is sárgásra színezhetik a pólóinkat vagy ruháinkat. Egy sima mosás nem mindig szedi ki a makacs foltokat és elszíneződéseket, főleg ha már hosszabb ideje küszködünk a problémákkal. Ez azonban nem azt jelenti, hogy soha többé nem hordhatjuk a kedvenc ruhadarabjainkat, a következő házi praktikákkal hatékonyan és olcsón léphetünk fel a kellemetlen foltok ellen.

izzadtságfolt ellen

Hogyan távolítsuk el az izzadságfoltot a pólóból?


Egy sima mosógépi mosás nem mindig hatékony a folttisztításban, így más praktikákhoz és szerekhez kell nyúlnunk, hogy megszüntessük a problémát. A következő alapanyagok általában minden háztartásban megtalálhatóak és nem is olyan drágák, mint a mesterséges kemikáliák, hatékonyságuk pedig garantálja a sárga izzadságfoltok eltűntetését!


1.    Ecet vagy citrom

Ecet és citrom is van általában mindenki konyhájában és nem csak a főzéshez használhatjuk, de remek megoldások más problémákra is a ház körül. A sárga elszíneződésektől is könnyedén megszabadítanak minket, csupán keverjünk össze félpohárnyi ételecetet egypohárnyi meleg vízzel. Ezt csak öntsük az elszíneződött területre, dörzsöljük össze, majd hagyjuk ázni a lében legalább harminc percig. Az áztatást követően öblítsük ki, majd ezután mossuk ki mosógéppel! Hidd el az eredmény magáért beszél!

hirdetes

Ha a citromlevet választod, akkor egy pohárnyit keverj össze az egypohárnyi meleg vízzel, de minden mást ugyanúgy alkalmazz!

2.    Szódabikarbóna és só

hirdetes

Egy háztartásban sem hiányozhat a só és a szódabikarbóna, így 1:1 arányban alkalmazva őket megszüntethetjük a sárga izzadságfoltokat is a pólókról. Az egyveleghez ugyanannyi meleg vizet használj, és egy pasztás állagú keveréket kell kapnod. Dörzsöld bele a foltba, csakugyan hagyd ázni egy fél órát, majd ugyanúgy mosd ki a felsőt a gépben. Amennyiben nem túl sérülékeny az póló anyaga, viszont a folt nagyon makacs, ugyanennyi hidrogén-peroxidot is adhatunk hozzá, amitől még erősebb lesz a hatás.

3.    Aszpirin

Az aszpirinban elég magas számban található szalicilsav, amely tökéletes fegyver az izzadságfoltok ellen és segít kiszedni a szálak közül a szennyeződést és az elszíneződést. Csupán törjünk össze 3-4 darabot, majd adjunk hozzá annyi vizet, hogy egy pasztás állagot kapjunk. Kenjünk a foltra, hagyjuk pár percig hatni, majd öblítsük ki, és jöhet is a szokásos mosás!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc

Az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc: az 1848–49-es forradalom és szabadságharc... Tovább

Az egri bikavér

Egri bikavér: Az egri bikavér az Egri borvidéken termelt többféle kékszőlőfajta borából... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek