hirdetes

Budapesten járt a világhírű szakács, Jamie Oliver

vd

A héten érkezett Budapestre először a világhírű és közkedvelt szakács, Jamie Oliver. Az alkalom: új éttermének promótálása és hogy kicsit megcsodálja a magyar fővárost. A mindig jó kedvű séf a Budai Várban beszélt új étterméről, családjáról és még a kötelező szelfikre is vevő volt.

Magyarországon járt a világhírű séf, Jamie Oliver

Jamie Oliver a héten, szerdán érkezett meg Magyarországra, hogy Budapesten nyílt új éttermét és a főzés iránti szeretetet népszerűsítse egy kicsit a fővárosban. Már az esemény kezdetén túl esett a kötelező közös szelfizéseken, amivel sok ember szimpátiáját nyerte el, a már egyébként is rendkívül széles körben kedvelt sztárséf. Majd kezdődhetett az igazi bemutató. Vendégeinek saját recept alapján még kóstolót is csinált és kedélyesen beszélgetett el mindenkivel, aki csak kérdést intézett hozzá.

(forrás: Turizmusonline.hu)


A brit séf, aki először járt Magyarországon, már két étteremmel is büszkélkedhet – van már egy a Budai Várban és egy a Gozsdu udvarban – melyet a Zsidai Grouppal közösen indítottak útjukra és azóta is rendkívül nagy népszerűségnek örvend mindkét hely. Olivernek még a sajtótájékoztató előtt adódott egy kis ideje arra, hogy ha a városban nem is, de azért a várat mindenképpen megnézze, amihez idegenvezetője maga Zsidai Roy gasztronómiai szakember volt, akinek hatalmas örömére szolgált, hogy végre vendégül láthatta a szakácsot. A Zsidai csoport már több éve működik együtt a legendás séffel, akivel úgy érzik, megtalálták a közös hangot. A Zsidai csoport egyébként is aktívan kiveszi a részét a főváros promótálásából, hiszen fantasztikus hotelük a Pest-Buda Boutique Hotel, egyedülálló hely a  Budai Várban, a Mátyás-templom közelében, mely évek óta várja hazai és külföldi turistákat egyaránt. Bővebb információt a hotelről ITT találsz.

hirdetes


Jamie csütörtökön délután már indult is tovább, hiszen üzleti úton van jelenleg is, de azért kiderült, hogy sikerült élőben is belekóstolnia a magyar gasztronómiába, mivel egyik este csirkepörköltöt evett. Elmondása szerint csodálatos városnak tartja Budapestet, ahova mindenképpen szeretne visszatérni, hogy családjának is megmutathassa. Itt tartózkodása alatt találkozott az étterme dolgozóival is, akiket második családjának tart. Jamie azt is elmondta, rendkívül szeret együtt dolgozni a magyarokkal, rendkívül lelkesek és igazán értenek az ízekhez. Elmesélte azt is, hogy harmadik gyerekük megszületése óta együtt élnek egy magyar családdal, akik együtt is dolgoznak vele odahaza saját éttermében is és nagyon közel kerültek egymáshoz, szinte már közös családot alkotnak.
 

Magyarországon járt a világhírű séf, Jamie Oliver

Az évekkel ezelőtt, még „a pucér szakács”-ként megismert Jamie semmit sem változott az évek során. Ugyan azzal a hatalmas lelkesedéssel beszél az ételekről, alapanyagokról és főz. Úgy gondolja, talán ez az a tulajdonsága, amiért még mindig talpon van és szívvel-lélekkel dolgozik azon, hogy másoknak is átadhassa az ételek és ízek iránti szeretetét. Könyveit saját bevallása szerint, még mindig egymaga, egyedül írja sőt, a fotókat is saját maga készíti hozzájuk. 

hirdetes


Évek óta tevékenykedik ilyen témában, nem csak az éttermekben és a főzésekben. Nagyon sokat tesz odahaza a gyermekek közétkeztetéséért. Szörnyűnek tartja, hogy a gyerekek nem megfelelő alapanyagokból készült ételeket kapnak az iskolákban, hiszen az egészséges életmód alapja maga, hogy milyen alapanyagokból készült ételeket fogyasztunk. A Budavári étteremben tartott sajtó tájékoztatón egyébként arról is mesélt, mennyire szép emlékeket őriz gyermekkoráról, mivel szülei éttermében nőhetett fel. Úgy gondolja, rendkívül érdekes tendencia, hogy a mai szülők éppen bevásárolni és főzni nem tanítják meg a fiatalabb generációt.


Rengeteget tesz az iskolák és a menza jobbá tételéért, hogy a gyerekek az iskolában is minőségi – vagy legalábbis – minőségibb ételeket fogyaszthassanak a nap folyamán. Nagyon nehéz területnek tartja a közétkeztetés, hiszen 45 perc alatt kell egy konyhának megetetnie közel 2000 embert, amiről ős is azt gondolja, hogy igen nagy kihívás. Szerinte, ha ezt egy éttermi séfnek kellene megtennie, biztos, hogy sikító görcsöt kapna a konyhában. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Istállós-kő

Istállós-kő: Az Istállós-kő egy hegy, a Bükk-vidék második legmagasabb pontja. 958,1... Tovább

Tas

Tas: Honfoglaló vezéreink egyike. Összesen heten voltak, Tas az egyik közülük. Valójában... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia Hírek Magyar
X
Kövess minket facebookon!