hirdetes

5 perc alatt csökkentheted a stresszt ezzel a japán módszerrel

emszi

A rohanó munkád során alig akad időd, hogy kifújd magad? Most megmutatom, hogyan teheted meg mindezt néhány perc alatt!

Ez az egyszerű módszer segít leküzdeni a stresszt

Bár a stressz szerves részét képezi a mindennapoknak, nagy mennyiségben személyiségünkre és kapcsolatainkra is hatással lehet. A mai rohanó világban ritkán kapunk lehetőséget arra, hogy egy picit kifújjuk magunkat a nagy hajtás közben. Sokszor keveset alszunk és az alvás minősége sem mindig megfelelő, például azért, mert nem megfelelő matracon töltjük az éjszakát. Ha csak öt perced van, lazíts egy kicsit, akkor érdemes a lehető leghatékonyabban kihasználni ezt az időt.

A japánok rájöttek, hogy miként csökkenthetjük a stresszt és növelhetjük az önbizalmunkat csupán ujjaink megfelelő használatával. Nem csoda, hiszen náluk gyakran annyira nagy a hajtás, hogy az emberek rendszeresen elalszanak munka közben – a főnököket pedig ez már-már nem is nagyon zavarja.

A következőkben bemutatott módszer alkalmazásához fontos tudni, hogy az ujjak mind egy-egy hangulatot, érzést jelképeznek. Hogy mik is ezek valójában? Lássuk őket a következő oldalon!

hirdetes

Ez az egyszerű módszer segít leküzdeni a stresszt

Az ember ujjai különböző érzéseket, hangulatokat szimbolizálnak. Ezek segítségével parancsolhatunk tudatosan testünknek, hogy milyen negatív érzések ellen vegye fel a küzdelmet.

Ha gyakran kínoz az aggodalom és gyakran veszed észre magadon, hogy idegeskedsz, akkor a hüvelykujjadat érdemes megcélozni.

A mutatóujj a félelem ellensége. Segítségével hatékonyan elkergethetjük az ilyen jellegű negatív érzéseket.

Ha nem vagy képes tisztán látni és ésszerűen gondolkodni, mert a harag eltereli a figyelmedet, akkor a technikát a középső ujjon érdemes alkalmazni.

Gyűrűsujjunkon a bánat és depresszió forrását érhetjük el és szüntethetjük meg. Amennyiben nem tudunk döntést hozni valamilyen fontos ügyben, úgy szintén ezt az ujjat kell használnunk.

A kisujj minden bajra gyógyír lehet, legalább is hangulat terén. A hüvelykujjhoz hasonlóan csökkenti az aggodalmat, de segíthet az önbizalom és a pozitív hozzáállás erősítésében is.

hirdetes

És hogy hogyan kell alkalmaznunk a módszert! A következő oldalon megmutatom!

Ez az egyszerű módszer segít leküzdeni a stresszt

A testben lévő energiák harmonizálásához fogjuk meg az érintett ujjat másik kezünkkel, úgy, hogy mindegyik ujjunkat rákulcsoljuk. Így tartsuk az ujjat egy-két percig. A módszer a lüktető érzés megjelenésekor hat.

Ha csak szeretnénk lecsitítani háborgó gondolatainkat, nyomjuk meg hüvelykujjunkkal a másik kéz tenyerének közepét és tartsuk ott pár percig.

Ha ezeket a gyakorlatokat naponta elvégezzük, az eredményt érezni fogjuk a nyugodtabb, békésebb mindennapokon.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar parlagi szamár

Magyar parlagi szamár: Az időszámítás előtt négyezer évvel Afrikában élt, és a Földközi... Tovább

A doroszlói viselet

A doroszlói viselet: nemzeti értékünknek számít a doroszlói viselet. A doroszlói népviselet... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek