hirdetes

Különleges japánkertek Budapesten

xy, ZH

Budapest nem csak lélegzetelállító látnivalókban, de csodálatos növénykertekben is bővelkedik, melyek közül számos japánkert is kiemelkedik. Ezeket a csodálatos helyeket mutatom meg nektek, melyek hétvégi programnak is tökéletesek!

Különlegesek ezek a japánkertek a fővárosban!

Akik nem szeretik az erdőjárós, dimbes – dombos, bakancsos és hátizsákos fárasztó túrákat, de viszont elmennének egy nyugodt, szép környezetbe csodálni a természet szépségeit, kiszakadva a főváros betonrengetegéből, azoknak Budapest három csodás japánkertje tökéletes program, akár egy délutánon, akár hétvégén is a családdal. Most bemutatom nektek ezeket a mesés helyeket, ahová érdemes elmenni egy kis időre. 

1. Zugló – Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Intézet Iskola és Kollégium

Néha még azok is nehezen bukkannak rá, akik a környéken élnek, pedig egy nagyon szép helyről van szó. A kert szülőatyja Varga Márton volt, akinek a nevét az intézmény viseli, ő hozta létre még 1928-ban. Ezután három évvel a japán császári család tagja, Takamacu herceg, valamint menyasszonya jöttek el ide, akiknek olyannyira tetszett az itteni környezet, hogy számos Japánból származó növényt ajándékoztak.

hirdetes

Számos kis kacskaringós utacska és ösvény vezet minket végig a növényvilágon, ahol egy- egy kanyarba befordulva mindig újabb és újabb szépségek tárulnak a szemeink elé. A kövek közül nem egy direkt olyan pozícióban lett elhelyezve, hogy annak, aki ide betér, muszáj körbetekintenie rendesen, így a kikapcsolódás és a meditáció lehetősége is nagyobb mértékben áll fenn. Ezután a tér megnő és sokkal könnyebb a mozgás, majd egy hihetetlen látvány tárul az ember szeme elé: megpillanthatjuk a kert egyik legnagyobb és legöregebb fáját.

A Füvészkert egész évben vár mindenkit, aki megcsodálná a csodálatos növényvilágot és kicsit ki szeretne kapcsolódni a belváros zaja után. A cseresznyevirágzás idején még gyönyörűbb a japánkert, de az év minden szakában remek látványt nyújt. A botanikus kert 1771-ben jött létre, méghozzá a nagyszombati orvosok és orvostan – hallgatók közös összefogásával, 1847. óta van itt, Budapesten számos költözés után.

hirdetes

A budapesti Füvészkert igen széles körben ismert, melyen Molnár Ferenc híres regénye, a Pál Utcai Fiúk is nagyban közrejátszott, hiszen Nemecsek Ernőnek és kis barátainak a kert régi és öreg pálmaháza nyújtott búvóhelyet. A mai elnevezés, azaz a Füvészkert 2008. óta él hivatalosan, mely a regénynek köszönhetően született és azóta is így él a köztudatban is.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Krémes

Krémes: az egyik legklasszikusabb magyar édességfajta. A krémes közkedvelt sütemény.... Tovább

Kulcsár Győző

Kulcsár Győző: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Kulcsár Győző az egyik... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Programajánló
X
Kövess minket facebookon!