hirdetes

Hétvégén véget ér a nyár, óriási lehűlésre számíthatunk!

SZ.F.

Megérkezett a szeptember, vele együtt pedig a hideg, esős ősz is. Szeptember elsején más sokfelé számíthatunk záporokra, zivatarokra, a hétvégén sem lesz ez másképp, nézzük, mi vár ránk!

Hétvégén véget ér a nyár, óriási lehűlésre számíthatunk!

Örülsz annak, hogy vége a nyárnak?

Eddigi szavazatok száma: 286

Igen (23%)
Nem (58%)
Én az összes évszakot szeretem, mindegy (18%)

A szavazás lezárult.

Szeptember elsején egy lassan mozgó, hullámzó hidegfront éri el Magyarországot, amely egészen hétfőig a vendégünk marad. A hidegfront sok helyen nagyobb mennyiségű csapadékot hoz magával, fel fog támadni a szél, és jelentősen visszaesik a hőmérséklet. Lassan elfelejthetjük a 30-35 Celsius fokokat, érkezik a 18-25 fok!

Már pénteken kialakulhatnak záporok, zivatarok a Dunántúlon, és az északnyugatira forduló szél is feltámad, máshol még szerencsére a napsütés fog dominálni.

Használjuk ki ezt a napot, mert a későbbiekben nem igazán lesz igen! A nyugati országrészben 25-28 Celsius fok körül alakul a hőmérséklet, az ország többi részén viszont 30-34 fok körül! Hétvégén viszont minden megváltozik, a következő oldalon elmondom, mire számíthatunk!

hirdetes
Hétvégén véget ér a nyár, óriási lehűlésre számíthatunk!

Szombaton a délelőtti órákban csak elszórtan növekszik meg a felhőzet, délutántól viszont délnyugat felől megérkeznek a záporok, zivatarok. Ezzel együtt megélénkül a szél is, a Dunától keletre nyugati-délnyugati, a Dunántúlon az északi-északnyugati szél lesz jellemző, a zivatarok idején pedig viharos széllökésekre is számíthatunk. Véget ér a nyár, folyamatosan hűl a levegő, a Dunántúlon már csak 20-25 fokot mérhetünk, a Dunától keletre 26-30 fokot.

hirdetes

Vasárnap végérvényesen is elbúcsúzhatunk a nyártól, ugyanis a hőmérséklet nagyon zuhan, sok helyen a 20 fokot sem érik majd el a hőméről higanyszálai. Ezen felül többfelé számíthatunk esőre, záporra, helyenként zivatarra is. Északkeleten és nyugaton erős lesz az északi-északnyugati szél.

A következő héten sem számíthatunk sok jóra, folytatódik majd a szeles, csapadékos idő. Csak a délutáni órákban süthet ki a Nap rövidebb időszakokra. Az északkeleti tájakon a hőmérséklet 20 fok alatt marad, de máshol sem lesz melegebb 23-24 foknál.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Számítógép

Számítógép: A modern számítógép alap elveit Neumann János fektette le. Számítógépnek... Tovább

Fővárosi Nagycirkusz

Fővárosi Nagycirkusz: Budapest XIV. kerületében a Városligetben, a Széchenyi fürdővel... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek