hirdetes

Szombaton a teraszok, majd jövőhéten sorban minden nyit, de csak védettségi igazolvánnyal lehet menni

VN

Megvan a 3,5 millió beoltott, így a teraszok szombat reggeltől kinyithatnak - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken, olvasható az MTI-n.

Nyitnak a szolgáltatások

Szombaton nyitnak a teraszok

Elértük a három és félmillió beoltottat, így április 24-én, szombaton megnyithatnak az éttermek és egyéb vendéglátóhelyek teraszai. A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a kijárási tilalom szombaton 11 órakor kezdődik, hiszen az emberek jókedvükben nem fognak este 10-ig hazaérni. Ez a nyitás első fokozata, de ez még nem minden, hiszen minél több beoltott lesz, annál több minden nyithat ki, és ennek következtében fokozatosan ugyan, de térhet vissza a „normális élet”. 

Jövő héten több szolgáltatás is elindulhat

Amennyiben az oltási program egy újabb mérföldkőhöz érkezik: elérjük a négymillió beoltott is, akkor megnyitják a szolgáltatások széles körét azok előtt, akiknek van védettségi igazolványuk. Ez várhatóan a jövő hét második felében várható a tervek szerint, szerda-csütörtök tájékán. Mit jelent ez pontosan, milyen szolgáltatások válnak elérhetővé, az oltással rendelkezők számára? Megnyílhatnak a színházak, a tánc- és zeneművészeti események, a cirkusz, az edző- és fitnesztermek, a jégpályák, az állatkertek, a fürdők és uszodák, a játszóházak, a sportesemények, a kalandparkok, és kinyithatnak a szállodák, az éttermek belső helyiségei is - sorolta. Lépésről-lépésre újra indul az ország. A szállodák és az éttermek belső része is elérhetővé válik azok számára, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. A miniszterelnök szerint a felnőtt lakosság több mint fele védett már, de még mindig nincsenek elegen beoltva.

hirdetes
hirdetes

Ti mit gondoltok?

Szavazzatok, ti mit gondoltok, mennyire jó ez az intézkedés?

Szerinted mennyire van itt az ideje a nyitásnak? Igazságosnak találod, hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni bizonyos szolgáltatásokat?

Mi megértjük mindkét oldal érveit, a szolgáltatásoknak újra kell indulniuk, gazdaságilag már nem maradhat minden zárva, viszont a halálozási adatok mg mindig nem túl biztatóak, és sajnos nagyon sok olyan embert is ismerünk, akik hiába regisztráltak oltásra, még nem kapták meg az adagjukat, velük szemben kicsit igazságtalanok a bevezetett intézkedések. Mi például kicsit elképzelhetetlennek tartjuk, hogy egy étterem belső terébe nem engedik be, csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket, akiknek nincs pedig kirekesztik. Sőt valahol már azt is látjuk, hogy emiatt baráti csoportok szakadnak szét, hiszen akinek nincsen védettségi igazolványa, az nem vehet részt a programokban. Szavazzatok, és mondjátok el a véleményeteket ti is!
 

Forrás: Fotó: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kossuth Lajos

Kossuth Lajos: Udvardi és kossuthfalvi Kossuth Lajos (Monok, 1802. szeptember 19. – Torino,... Tovább

Puli

Puli:  A puli egyike a kilenc magyar kutyafajtának, és világszerte a legismertebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!