Kádár-korszak mindennapjai

Kádár rendszer mindennapjai

"Bezzeg régen, minden jobb volt! Mindenkinek volt háza, munkája, a kenér is csak 2 forint volt!" Ki ne hallotta volna már ezeket a mondatokat a nagszülőktől, szülőktől? Most megmutatjuk képekben, hogy milyen is volt anno az élet azokban az időkben.

Ilyen volt régen az élet

A Kádár-korszak Magyarország, pontosabban a Magyar Népköztársaság 1956. november 7-e és 1989. október 23-a közötti történelmének közkeletű elnevezése, nevét az országot különböző politikai címeken 1988 májusáig vezető Kádár Jánosról kapta. Ő volt az, aki ebben a 32 esztendőben Magyarország élén állt és az állampártként működő Magyar Szocialista Munkáspárt első számú vezetőjeként (1957-1985 közt a Központi Bizottság első titkáraként, majd 1985-1988 közt főtitkáraként)  irányította hazánk bel- és külpolitikáját.

Teljesen más idők voltak ezek. Kik így, kik pedg úgy emlékeznek vissza azokra az időkre. Manapság már egyre kevesebb embernek van róla emléke, éppen ezért nem árt ha felidézzük, ha csak képek formájában is, hogy milyen viszonyok közt éltek anno a magyarok.

 

 

 

 

Ilyen volt régen az élet

Ilyen volt anno az élet az országban:

 

 

 

Forrás: Fortepan. hu

Ilyen volt régen az élet

Ilyen volt anno az élet az országban:

 

 

 

Forrás: Fortepan. hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fuchs Jenő

Fuchs Jenő: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Fuchs Jenő az egyik... Tovább

Gerevich Aladár

Gerevich Aladár: 1 hétszeres olimpia bajnokunk van, akit Gerevich Aladárnak hívnak. Gerevich... Tovább

Tovább a lexikonra
Retró