hirdetes

A tiszta kanapé titka – Ezzel az olcsó taktikával mindig tiszta marad a kanapé!

ZH

A nappali általában lakásunk szíve, ahol a legtöbb időt töltjük együtt, a nappali középpontjában pedig leginkább a kanapé áll. Biztosan veletek is előfordult már, hogy foltos lett a kanapé a mozi est közben, de az is lehet, hogy csak szeretnél frissességet adni kanapéd kinézetének. Ezzel az egyszerű és olcsó taktikával mindig tisztán tarthatod a nappali ékkövét! Old meg a problémát egy csapásra!

kanapétisztítás

Foltos lett a kanapé? Itt a megoldás!


A ház szívének is nevezhetnénk a nappalit, és mi más lehetne a legközpontibb tárgy a szobában, mint a kanapé? Pont ezért bizony előfordul, hogy foltos lesz vagy már nem azt a képet mutatja, mint újkorában. Ha Te is szeretnéd egy egyszerű trükkel mindig tisztán tartani a kanapéd, akkor jó helyen jársz ugyanis, most mutatunk egy házi praktikát, amivel a nappali éke mindig ékkő maradhat!

Mint minden használati tárgyunknak, a kanapénak is megvannak az általános takarítási ajánlásai, miszerint a nagytakarítások alkalmával mindig ajánlott átporszívózni a kanapénkat, és legalább kéthavonta ki kellene mosni a mosható részeit. Azonban valljuk be nem mindig jut erre időnk, és nem minden kanapéhuzat eltávolítható, de akkor hogyan tisztítsuk az ülőfelületet? Most mutatunk egy egyszerű házi praktikát, amivel tisztán tarthatod mindennap a kanapédat egyszerűen, és még drága vegyszerek sem kellenek hozzá!

hirdetes


Így tisztítsuk ki a kanapénkat!

1.    LÉPÉS

Először is az átporszívózást sose felejtsük el! Fogd a kárpittisztító fejet és tisztítsd meg az egész kanapét! Ne feledkezzünk meg a háttámlákról sem, és a mélyedésekből is szívjuk ki a morzsákat, a szöszöket és a koszokat is!

2.    LÉPÉS

Na de csapjunk is bele a lecsóba, vagyis a tisztításába, és vegyünk elő egy vödröt vagy egy lavórt, tegyünk bele egy mosókapszulát és öntsünk rá egy kis forró vizet, hogy fel tudjon oldódni. Keverjük el jól a vízben és jöhet a következő lépés!

hirdetes

3.    LÉPÉS

Hagyjuk kihűlni a mosószeres vizet, hogy kezünknek ne legyen forró, majd merítsünk bele egy mikroszálas rongyot, csavarjuk ki és terítsük ki a kanapén.

4.    LÉPÉS


Vegyünk elő egy lábasfedőt, helyezzük rá a rongy közepére, majd a rongy sarkait hajtsuk fel a fedő fogójához.

5.    LÉPÉS

A kifeszített ronggyal körbevett fedőt húzzuk végig a kanapé ülőfelületén a fogónál fogva, majd két-három sáv végighúzása után öblítsük ki a rongyot, hogy ne a koszt kenjük szét, és ezt ismételjük addig míg az egész felületet le nem tisztítottuk.

6.    LÉPÉS

Öblítés képpen egy tisztavizes ronggyal is átmehet a felületen, majd hagyjuk megszáradni az ülőfelületet magától mielőtt ráülnénk!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Turizmus

Turimusnak nevezzük azt, mikor az emberek valamennyi állandó életvitelükön és... Tovább

Gödöllő

Gödöllő:  Gödöllő város Pest megyében, Budapesttől 30 kilométerre északkeletre, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek