hirdetes

Életbe lépett a "vörös kód" – mutatjuk mit jelent ez, és mikor, hol lesz kánikula a héten

VN

Nyár van, nem meglepő, hogy 30 fokos hőmérséklet felé kúszik a hőmérő, nem igaz? Mégis életbe lépett a „vörös kód” a várható hőség miatt. Mit jelent ez? Mikor lesz nagyon meleg? Mire kell figyelni a következő napokban? Mutatjuk!

Vörös kód és kánikula július

Életbe lépett a "vörös kód"

A következő napokban várható hőség miatt hétfő reggel életbe lépett a "vörös kód", ami kötelezővé teszi valamennyi szociális intézmény számára a hajléktalan vagy bajba jutott emberek befogadását. Fülöp Attila, a Belügyminisztérium (BM) gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a következő napokban rendkívüli meleg várható, az országos tisztifőorvos pedig kiadta a másodfokú hőségriasztást.

Az államtitkár elmondta: különleges időjárási viszonyok miatt hétfő reggel 8 órától szerda este 9 óráig elrendelte a "vörös kód" kiadását, ami speciális eljárásrendet jelent; minden szociális intézménynek meg kell nyitnia kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került, magán segíteni nem tudó emberről kap információt. Kiemelte: nemcsak a hajléktalanellátó rendszer vesz részt ebben a munkában, hanem a teljes szociális ellátórendszer.
hirdetes
    

Mire kell figyelni a következő napokban?

Fülöp Attila kitért arra, hogy a "vörös kód" a szociális intézményekre vonatkozó intézkedéseken túl figyelmeztetést jelent a társadalomnak is. Azt kérte, mindenki vigyázzon magára, és ha az utcán bajba került hajléktalan embert lát, akkor jelezze azt a regionális diszpécserszolgálaton keresztül. Az országos tisztifőorvos hétfőn nulla órától szerda éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el az ország egész területére.

hirdetes
    

Hol milyen idő várható? Meddig tart a kánikula? Mikor ér véget a riasztás? Lapozz, és a következő oldalon mutatjuk a részletes előrejelzést, és hogy melyik megyék esnek a riasztások alá!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyarország

Magyarország egy közép-kelet Európában található ország, mely közelebbről a... Tovább

Gyula város

Gyula város Békés megyében, a Gyulai járás központja.Népessége nagyságrendileg 30 000... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Utazás