hirdetes

Káosz az európai nyaralási szezonban

ZH

A nyár ugyan még csak most kezdődött, de rengetegen már most pórul jártak. Kevés a dolgozó a légitársaságoknál, számítani kell idén a késésekre, a járattörlésekre bármerre is vesszük az irányt idén. 

járattörlések a légitársaságoknál

Késések és járattörlések a légitársaságoknál

Minden utazási iroda arra figyelmezteti a briteket, hogy készüljenek előre, hogy esetleg törlik a járatukat vagy hosszabb késéssel fog csak indulni a gépük, amik fokozott aggodalmat válthatnak ki a brit nyaralókban az egész nyári szezonra nézve. Az utazási irodák hálózata, az Advantage Travel Partnership szerint, a hozzájuk és a partnereikhez beérkező hívások 30 százaléka a jövőbeli foglalások miatt aggódó emberektől származik.

Több ezer brit rekedt külföldön

A királynő részére tartott évfordulós jubileumi hétvégén hihetetlen mennyiségű járattörlés történt, aminek következtében rengeteg brit nyaraló ( több ezer ) rekedt külföldön és nem tudott haza utazni a nyaralás végén. Ezeket a járattörléseket a légitársaságok arra hivatkozták, hogy túlzott munkaerőhiánnyal küzdenek, amelyek fennakadásokat szülhetnek mind az induló, mind az érkező járatok esetében. Ezeket a problémákat több időbe telik kezelni, hiszen az új munkaerőfelvétel, hosszas kiképzéssel is jár bármilyen pozíciót is tölt be valaki egy légitérsaságnál, ezért mind a légitársaságok, mind az utazásközvetítőt a felkészültségét és a türelmét kéri az utasoknak.  

hirdetes

Munkaerőhiány a légitársaságoknál

Mivel a problémák megoldása időbe telik az Advantage utazási iroda hálózat vezérigazgatója is arra figyelmeztet mindenkit, hogy valószínűleg ezek a problémák egész nyáron nem fognak megoldódni, és nincs rá garancia, hogy a helyzet bármennyit is javulna a nyárra. Mint említettük, a hívásaik körülbelül 30 százaléka olyan aggódó nyaralóktól származnak, akiknek van foglalásuk már a nyárra, és érdeklődnek, hogy meg fog-e változni a tervük vagy egyáltalán megvalósul-e, hiszen ők is hallottak a fennakadásokról és igazán aggódnak emiatt.

hirdetes

A légitársaságok már elkezdték az új munkaerő betanítását és képzését, igyekeznek minden tőlük telhetőt megtenni, hogy ne érje a brit utasokat hatalmas kényelmetlenség. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kaposvár

Somogy megye központja, megyei jogú város és egyben egyetemi város és püspöki székhely... Tovább

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Nemes magyar fajta. A magyar szürke szarvasmarha vagy magyar szürke... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Európa Kirándulás Utazás