hirdetes

Gyűjtöttük a postai bélyegeket, leáztattuk a borítékokról, elővettük a legszebb írásunk…

VN

Egy karácsonyi kép és hozzá egy „Boldog karácsonyt Minden Kedves Ismerősömnek” szöveg a Facebookon és sok-sok darab karácsonyi képeslap le is van tudva. A mai gyerekek nem tudják milyen volt az a világ, amikor vártuk a postát, és vele a képeslapokat, leveleket a messze élő hozzátartozóktól, barátoktól, pedig azért egy kicsit ez is tette olyan izgalmassá és szeretetteljessé az ünnepeket. Persze nem azt mondjuk, hogy nem szuper, hogy egyetlen gombnyomással videóban beszélhetünk a világ másik felén élő unokákkal, de azért a képeslaposdi sem volt rossz…. Haladni a korral nem hátrány, de kicsit lehet azért nosztalgiázni is, mondjuk egy-két képeslappal!

Régi karácsonyi képeslapok

Postások, és képeslapok

Manapság már nem szokás képeslapot küldeni, ami nem meglepő, hiszen mennyivel egyszerűbb, gyorsabb letudni egy online üzenettel, vagy indítani egy hívást, esetleg online beszélgetést. a postások leginkább csak hivatalos iratokat, csekkeket szoktak hozni, már a csomagot is más csomagküldőktől kapjuk, mert online azért rendelünk nem keveset. Azonban régen ez nagyon nem így volt. Mentek a képeslapok, és vártuk is őket, néztük a postást, hogy hoz-e nekünk valami érdekeset, értékeset. Karácsonykor különösen nagy volt a levélforgalom. Küldtünk is kaptunk még bőven. Biztosan sokan vagyunk, akik előtudunk venni egy dobozt, telis-tele ilyen kincsekkel. Ti is őrizgetitek még a régről kapott képeslapokat, leveleket? ha igen, akkor van egy jó ötletünk! Kapjátok elő és mutassátok meg a gyerekeknek, unokáknak is, miközben nosztalgiázottok egy jót, és különlegessé teszitek az ő karácsonyukat is egy kicsit!

hirdetes

Ti emlékeztek a régi képeslapok világára?

hirdetes

Amikor a postásnak volt dolga, amikor kaptunk egy-egy személyes ajándékot, és megálltunk, lelassítottunk kicsit? Idézzük fel ezeket az időket a Facebookon írt kommentek alapján!

„Mikor gyűjtöttük a postai bélyegeket, leáztattuk a borítékokról, a képeslapokat, leveleztünk, még orosz barátnővel is, az különleges volt, gyönyörűbbnél gyönyörűbb bélyegek, borítékok. A rokonokat barátokat képeslappal üdvözöltük, gyöngybetűkkel, mert örültek, ha nem kriksz-krakszot kaptak, szerettük egymást, postán telefonáltunk, postáskisasszony volt, aki nyomta a stenclit, a pecsétet a rengeteg levélre, képeslapra.”
„Én még régi módú vagyok. Szeretem a karácsonyt szép ünnepi képeslappal köszönteni.22 db lapot adtam fel, feldíszítettem őket, s aki megkapja remélem örül neki. Ebben az én kezem munkája, s szeretetem benne van. Igen, két este ezekkel foglalkoztam. De megérte az időt úgy érzem. Szeretek másoknak örömet szerezni.”
„Mi is kaptunk, és küldtünk is képeslapokat ünnepek alkalmával. Nagy öröm volt mindkettő. Boldogan nézegettük, többször elolvastuk, jól látható helyre kiraktuk. Szívesen megmutattuk látogatóinknak, hogy a távoli hozzátartozók, barátok, ismerősök is gondolnak ránk ezzel a nemes gesztussal. Akkor úgy volt, most másként. Nincs ezzel semmi probléma. Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek!”
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Nagyboldogasszony napja

Nagyboldogasszony napja: Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele a katolikus... Tovább

Zsolnay Kulturális Negyed

Zsolnay Kulturális Negyed: A Zsolnay Kulturális Negyed a Pécs 2010 Európa Kulturális Fővárosa... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Érdekességek Hírek Magyarország Magyarság Szórakozás Történelem
X
Kövess minket facebookon!