notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Karácsonyi sütik, karácsonyi süti receptekkel, megmutatom a legjobb karácsonyi sütiket

hirdetes

Karácsonyi süti receptek

Sz.F.

Nem sokszor mondok ilyet, de most megteszem. Csaljunk egy kicsit! Persze, oda kell figyelnünk egész évben arra, hogy mit és mennyit eszünk, de a Karácsony akkor is más. Karácsonykor én személy szerint nem fogom azt nézni, hogy mit eszek, a családommal szeretnék lenni és ünnepelni szeretnék és nem várom el anyukámtól sem, hogy azt egyen, amit nekem szabad. Szóval csalni fogok, és most meg is mutatom nektek, hogy mely sütemények a kedvenceim!

Karácsonyi sütik - Kósold meg a legjobb karácsonyi sütiket

Melyik a kedvenc karácsonyi sütid?

A legeslegfinomabb karácsonyi süti! – Bejgli (csak is a diós, de azért a mákos sem rossz)

 

Hozzávalók 4 rúdhoz

Tészta:  3 dl tejföl, 4 tojás, 4 evőkanál cukor, só, élesztő, 90 dkg liszt, 20 dkg sertészsír

Máktöltelék (2 rúd): 40 dkg darált mák, 20 dkg cukor, fahéj, mazsola, fél citrom reszelt héja, 1 csomag vaníliás cukor, 2 dl víz.

 

Diótöltelék (2 rúd): 50 dkg dió, 20 dkg cukor, mazsola, fél citrom reszelt héja, 2 dl víz.

Elkészítése

Először készítsük el a töltelékeket, daráljuk le a mákot és a diót, külön-külön rakjuk egy tálba, majd adjuk hozzá mind a kettőhöz a citromhéjat és a vaníliás cukrot, a mákhoz a fahéjat is. Ezután forraljuk fel a vizet a cukorral és a mazsolával, miután felolvadt a cukor, öntsük hozzá a mákhoz és a dióhoz is. Keverjük össze és várjuk meg, míg kihűl, addig pedig készítsük el a tésztát!

Keverjük össze a zsírt, a tojásokat, a cukrot és a sót, morzsoljuk bele az élesztőt, majd gyúrjuk jó alaposan össze. A végén osszuk 4 részre és nyújtsuk ki, ezután kettőbe mehet a dió, kettőbe a mák. A széleit hajtsuk középre, a másik oldalát pedig tekerjük meg és mehet a tepsibe, a tetejét kenjünk meg tojással, az oldalát és a tetejét pedig szurkáljuk meg villával! A következő oldalon jön a többi szuper recept!

hirdetes
<a class="autolinkeles" title="karácsony" href="https://www.magyarorszagom.hu/karacsony.html">Karácsony</a>i sütik - Kósold meg a legjobb <a class="autolinkeles" title="karácsony" href="https://www.magyarorszagom.hu/karacsony.html">karácsony</a>i sütiket

Hozzávalók: 40-50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 15 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 1 tojás, 1 dkg élesztő, 1 dl tej, 1 evőkanál olaj, tortabevonó, csipet sütőpor, csipet só, lekvár (barack a legjobb)

Elkészítés

Fontos, hogy Karácsony előtt pár nappal készítsük el, mivel akkor érnek össze majd tökéletesen az ízek! Első lépésként keverjük a lisztbe a sütőport és a vajat, langyosítsuk meg a tejet, rakjunk bele egy kis cukrot és futtassuk fel benne az élesztőt. Keverjük a tojást és a porcukrot a liszthez, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt és az olajat. Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk három egyenlő részre, és nyújtsuk ki a tepsi méretére.

Rakjuk az első lapot a tepsibe, kenjük meg a lekvárral, szórjunk rá porcukorral kevert diót, majd jöhet a második lap, kenjük meg ezt is s ugyanúgy. Végül jöhet a harmadik tésztalap is, rakjuk rá ezt is, majd fedjük le és hagyjuk kelni egy órát. Ezután süssük készre nagyjából 40-45 perc alatt, a végén tortabevonóval kenjük be a tetejét. A következő oldalon jön a kedvencem!

hirdetes
Karácsonyi sütik - Kósold meg a legjobb karácsonyi sütiket

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 10-15 dkg porcukor, egy csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál sütőpor, fél citrom reszelt héja, só, 25-30 dkg sütőmargarin, 1 tojás sárgája, keményebb lekvár az összeillesztéshez, linzer kiszúró.

Elkészítés

Keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport és a citrom reszelt héját, majd morzsoljuk bele a margarint is. Ezután adjuk hozzá a tojás sárgáját és keverjük össze jó alaposan. Ha elkészültünk, akkor csomagoljuk be fóliába a cipót és rakjuk be a hűtőbe nagyjából egy órára.

Miután letelt az idő, vegyük ki a hűtőből és nyújtsuk vékonyra egy lisztezett deszkán. Linzerkiszúró segítségével szaggassuk a tésztát, majd helyezzük sütőpapírral ellátott tepsibe és süssük közepes hőfokon nagyjából negyed órán keresztül, a végén pedig ragasszuk össze őket lekvárral. A tetejére szórhatunk simán porcukrot is, vagy pedig apróra vágott dió és cukor keverékét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
23 029
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
2 170 589

Szótár

Vácrátóti arborétum

Vácrátóti arborétum: Budapesttől nem messze találjuk meg az ország legnagyobb botanikus... Tovább

Kabay János

Kabay János (1896-1936) magyar feltaláló, kutató vegyész. Életművének központi eleme a... Tovább

Tovább a lexikonra
Ételek Gasztronómia Magyar