hirdetes

Ünnepi hangulatban – Íme, a legjobb karácsonyi vásárok országszerte

B. Á.

A karácsonyi vásárok elengedhetetlen részeit képezik az év legszebb ünnepének, éppen ezért most megmutatom nektek, melyek a legtökéletesebb helyek Magyarországon, ismerkedjetek meg a legjobb karácsonyi vásárokkal! 

Ismerd meg a legjobb karácsonyi vásárokat

Karácsonyi vásár Budapesten – A legnagyobb

Azért szerintem nem okozok nagy meglepetést azzal, hogy a Vörösmarty téren megrendezett karácsonyi vásárral kezdem a sort. A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár nagyon sokban a többi vásár fölé nőtt, többek között ez a legrégebbi, valamint a legnagyobb. Az V. kerületben található Vörösmarty téren már november 8.-a óta várják a járókelőket, és egészen január 1.-ig ott is marad minden a helyén.

Idén több mint száz kézműves portékáját tekinthetjük és vásárolhatjuk meg, színes műsorok, előadások teszik lehetővé, hogy mindenkit áthasson a szeretett ünnepe – népzene, világzene, énekmondók, bábelőadások stb. Aki pedig megéhezik, idén a tér Dunához közeli részéhez menjen, ugyanis idekerültek az ételeket árusító standok. Forralt borok, puncsok, különféle italkülönlegességek, minden igényt kielégítő a választék, ráadásul a gyerekeket egy fűtött, ingyenes kézműves gyermekjátszó is várja – süthetnek mézeskalácsot, de még ajándékokat is készíthetnek foglalkozásvezető pedagógusok segítségével. 

hirdetes

Karácsonyi vásár Budapesten – Európa legjobbjai között

A sorban a szintén V. kerületi vásár következik, amit korábban megválasztották már Európa legszebbjének is, jelenleg pedig Európa negyedik legjobb adventi vásáraként tartják számon. A Szent István Bazilika előtti téren november 22. és január 1. között várják az idelátogatókat, különböző kézműves termékekkel, gastro-standokkal találkozhatunk.

hirdetes

A vásárt pedig még különlegesebbé teszi a látványos 3D fényfestés, amit minden nap megtekinthetünk, esténként – otthonról is lehet szemüveget vinni, de a standoknál is beszerezhetünk egyet, ingyenesen. A gyerekeknek itt is kedveskedtek, egy korcsolyapályát alakítottak ki, amit csak 14 éves kor alattiak használhatnak. Most pedig nézzük a többi szuper karácsonyi vásárt, a következő oldalon folytatom! 

Forrás: Fotó: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Fecske

Fecske: A fecskefélék a madarak osztályának a verébalakúak rendjébe tartozó család.... Tovább

Európa

Európa: Európa Földünk egyik kontinense, amelynek határai nyugaton az Atlanti-óceán, északon... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Utazás
X
Kövess minket facebookon!