hirdetes

A Balaton vasútállomásain karácsonyi versek idézik meg a Karácsony szellemét

ZH

A Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület és a MÁV összefogása révén idén egy különleges módját ismerhetjük meg az ünnepi készülődésnek és hangolódásnak. A balatoni vasútállomásokra érkezők különleges adventi köszöntőket hallhatnak a legnevesebb magyar színművészek közreműködésével.

karácsonyi vonat

Magyar karácsonyi versek csendülnek fel a balatoni vasútállomásokon

A balatoni vasútállomásokra érkező utasok igazán különleges ünnepi hangolódásnak lehetnek fültanúi, hiszen a MÁV és a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület összefogásából karácsonyi versek csendülnek fel a hangosbemondóból, amelyeket a legnevesebb magyar színészek közreműködésével rögzítettek, hogy megszépítsék az állomásokon várakozó utasok idejét az adventi időszakban.

A karácsonyi verses kezdeményezés 28 napon át, egészen december 24-ig tart, ami alatt összesen 28 verset hallgathatunk meg a Balaton kilenc nagyobb vasúti állomásán; Szekszárdon, Keszthelyen, Veszprémben, Balatonfüreden, Balatonalmádiban, Sümegen, Zalaegerszegen, Tapolcán és Zircen.

hirdetes

Magyar költők ünnepi köszöntője a MÁV állomásokon

Az adventi időszak szebbé tételéért olyan költők ünnepi várakozást idéző verseit használták fel, mint Ady Endra, Weörös Sándor, Adamis Anna, Áfra János, Nemes Nagy Ágnes, Radnóti Miklós, Sohonyai Attila, Túrmezei Erzsébet, József Attile, Kemény István, Lackfi János, Szabó T. Anna, Géczi János, Dukay Nagy Ádám, Szálinger Balázs, Fenyvesi Ottó, Petőfi Sándor, Szőcs Géza, Kassák Lajos, Földes Lívia, Aranyosi Ervin, Gyurkovics Tibor, Pilinszky János, Szilágyi Domonkos, Nagy László és Juhász Gyula. 

Ezen magyar költők tollából származó verseket a legnevesebb magyar színészek keltik valóra. Olyan híres hangokat hallhatunk megszólalni az állomáson hangosbemondóján mint, Csuja Imre, Für Anikó, Mácsai Pál, Holecskó Orsolya, Kálloy Molnár Péter, Mihály Adél, Mihály Péter, Korhecz Imola, Őze Áron, Likó Marcell, valamint Szálinger Balázs. 

hirdetes

A kezdeményezés célja, hogy ezekkel a kedves ünnepi várakozásról szóló versekkel feledtessék el az utasok számára az utazással kapcsolatos várakozást, és hogy szebbé varázsolják ezen a kilenc vasúti állomáson a vonatok érkezését. A versek hallhatjuk átszállások között is, ami szintén megédesíti azokat a pillanatokat, amikor az átszállás miatt bosszankodnánk. Tehát, ha Te is vonattal készülsz a Balaton felé utazni, akkor légy figyelmes, és füleld ki a magyar költők tollából származó adventi várakozásról szóló verseket!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kásás Tamás

Kásás Tamás: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Kásás Tamás háromszoros olimpiai... Tovább

Fehér magyar tyúk

Fehér magyar tyúk: Ha vidéken sétálgat az ember, akkor a barna tyúk mellett ez az a fajta,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!