hirdetes

Sose legyen rá szükség – Dolgok, amik legyenek otthon karantén esetén!

B. Á.

Igen, cikkünk a koronavírus miatt íródott, sajnos már nemcsak Kínában tombol a betegség, hanem Európában is. Reméljük, hogy soha nem lesz nagy baj Magyarországon, de ha mégis, akkor érdemes tisztában lenni azzal, mit is jelent a karantén, és mit kellene otthon tartanunk ahhoz, hogy nyugodtak lehessünk.

Sose legyen rá szükség – Dolgok, amik legyenek otthon karantén esetén!

Már lassan egy hónap eltelt azóta, hogy kirobban a koronavírus Kínában. Akkor még nagyon messzinek tűnt minden, néztük a híreket, de úgy gondoltuk, hogy minket nem fenyeget semmi. Most viszont ott tartunk, hogy Olaszország északi részén felütötte fejét a vírus, ami ráadásul agresszívan terjed. Sajnos többen belehaltak, sokan pedig karanténba kerültek. Olaszországból nem régen hazatért egy magyar diákcsoport, ők is karanténba kerültek, két hétig megfigyelés alatt vannak. Láthatjuk, hogy a koronavírus egyre közelebb van, ezért érdemes egy kicsit felkészülnünk. 

Mi is az a karantén? 

A karantén lényegében egy olyan hely, ahol a fertőzött személyeket helyezik el. A karantén teljesen el van zárva a külvilágtól, ezért a bent található vírusok nem juthatnak ki. Azonban kétféle karantén létezik. Az egyik, ahol a bizonyíthatóan beteg embereket különítik el, a másik pedig, ahol a még vélhetően egészséges embereket szólítják fel arra, hogy ne menjenek közösségbe. 

A hatóságok Vuhanban és az olaszországi tartományokban is azt kérik, hogy minél kevesebbet tartózkodjanak az emberek az utcán, lehetőség szerint minden családból csak egy ember menjen el vásárolni, és ezt is nagyon ritkán tegyék. A karantén arra kényszeríti az embereket, hogy otthonukban tartózkodjanak, ehhez viszont szükség van pár olyan dologra, ami megkönnyíti a bezártságot. Nézzük, mi az, amire szükségünk lehet egy két-háromhetes karantén idején! 

hirdetes

Karantén idején szükséges dolgok

Természetesen az élelmiszer a legfontosabb, ezért szerezzünk be olyan dolgokat, amik legalább fél évig elállnak. Konzervek (hal, zöldség, bármi), lekvár, méz, olaj, cukor, liszt, só, rizs, száraztészta, tartós tej, kávé, tea, müzli, zabpehely, csokoládé és természetesen pár karton ásványvíz. Az élelmiszerek mellett gondoskodnunk kell a gyógyszerekről is.

Az állandóan szedett gyógyszereket szerezzük be, emellett vásároljunk fájdalom-, és lázcsillapítót, görcsoldót, hasfogót, hashajtót, probiotikumot, multivitamint, C-, D-vitamint, valamint köhögésre alkalmazott gyógyszert.

Jó, ha van otthon kötszer, kézfertőtlenítő, maszk, női egészségügyi termék.

Ne feledkezzünk meg a szükségletekről és a tisztálkodásról sem: sampon, fogkrém, szappan, papírzsebkendő, WC-papír, mosószer, mosogatószer, öblítő, egyéb tisztítószerek. Ha van kisállatunk, gondoljunk rá is, és vásároljunk bőségesen eledelt számára. Lényegében olyan dolgokat soroltunk fel, amiknek egyébként is ott a helyük egy átlagos háztartásban, csak sokszor nem tartunk belőlük készletet. 

hirdetes

Mit érdemes elintézni, mielőtt jön a vírus?

Nem csak a beszerzendő dolgok fontosak, van egy pár dolgo, amit nehéz intézni, ha már tombol a járvány, és karanténok vannak. Ilyen pl.a fogrovos is. Nem csak akkor érdemes elmenni, ha tudod, hogy bármi bajod van, de egy alapos kivizsgálást is érdemes csináltatni, hiszen lehet, nem is tudsz a bajról, hiszen, ha bármilyen fogászati probléma felüti a fejét, otthoni eszközökkel lehetetlen kezelni. Így jobb megelőzni a bajt! Körbenéztünk, mely fogorvosk közt taáljuk a legalaposabb, legjobb tecnikával rendelkezőt, így találtunk rá Budapest központjában, tömegközlekedéssel is jól elérhető helyen, egy fogászatra, ahol az árak is jók, a szakértleme pedig kifogástalan. Ha szeretnél bejelentkezni kattints ide: lézeres fogászat Budapest.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Pécsi Ókeresztény sírkamrák

Pécsi Ókeresztény sírkamrák: Magyarország kilenc világörökségi részének egyike. A pécsi... Tovább

Kékcsőrű réce

Kékcsőrű réce: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat. A kékcsőrű réce vagy... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek