hirdetes

Ha eddig kidobtad a használt kávézaccot, akkor most megmutatom, miért hibáztál!

emszi

Sosem gondoltad volna, hogy mi mindenre jó a használt kávézacc! Most mutatok 14 trükköt, amire felhasználhatod!

Ezekre a dolgokra használható a kávézacc! Soha ne dobd ki!

10 ismerősömből 11 kávézik. Talán más-más módon készítik el és fogyasztják kedvenc reggeli energiaitalukat, mégis egy dolog közös bennük: mind kidobják a használt kávézaccot. Azonban a kávé haszna itt egyáltalán nem ért véget, sőt!

Valójában miután elkészítettük reggeli napindítónkat, akkor válik csak igazán hasznossá a kávé, méghozzá zacc formájában. Az alábbiakban felsorolok néhány rendkívül hasznos trükköt, amikre felhasználhatod ezt a hihetetlenül sokoldalú anyagot!

Szóval miután elfogyasztottad a reggeli kávédat, lesz mire felhasználni az így kapott energiát!

Lássuk őket a következő oldalon!

Ezekre a dolgokra használható a kávézacc! Soha ne dobd ki!

A bőrbarát megoldás

Hogy mégis miért kenné az ember a zaccot az arcára? A használt kávézacc segít revitalizálni a bőrt és sokkal ragyogóbbá teszi azt! A test egyéb részein pedig segít a narancsbőr ellen folytatott küzdelemben! Csak keverd össze a zaccot egy kis olívaolajjal, és kenhetjük is!

Rovarproblémák?

A kávézacc egy természetes és rendkívül hatékony szerként is használható, amely segít távol tartani a különböző rovarokat. Lényegesen olcsóbb és biztonságosabb, mint méreganyagokkal teleszórni a lakást!

Fabútorok

Az idő foga megkezdte a régi fabútorokat otthonodban? Karcolások vagy elszíneződések keletkeztek a különböző fafelületeken? Végy egy kis kávézaccot és finoman kenegesd be vele a „kezelésre” szoruló részeket!

hirdetes

Természetes trágya

A kávézacc kiválóan használható trágyaként is! Az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy ne frissen kifőzött kávét használjunk! Mivel remekül képesek megtartani a magukba szívott vizet, így a növények számára ideális részét képezik a talajnak.

Ezekre a dolgokra használható a kávézacc! Soha ne dobd ki!

A mosogatásnál is segíthet

Ha az odaszáradt maradékok és egyéb nemkívánatos foltok nem akarnak eltűnni mosogatás közben, akkor dörzsöld be zaccal a szóban forgó felületet! Fontos azonban, hogy ne használjuk olyan felületen, ami könnyedén megsérül, ugyanis igen durva súroló ereje van!

Illatosító

Ha annyira elképesztően szerelmes vagy a barna energiaitalba, hogy még az otthonodat is legszívesebben kávéillattal hintenéd tele, akkor van egy jó hírem. Nincs más dolgod, mint kávézaccot elhelyezni a légkondid mellett!

A rossz szagok ellensége

Ha már az illatoknál tartunk – a kávézacc segíthet elnyomni a kellemetlen szagú lefolyókat is. Csak fogj egy befőttesüveget és töltsd tele a sötét csodaszerrel (azért a lefolyó kitakarítása is segíthet)!

hirdetes

A hűtő megmentője

Véletlenül egy fél hagymát hagytál a hűtőben „megérlelődni” és most valahányszor kinyitod az ajtaját, egy igazi túlélőjáték veszi kezdetét? Természetesen a kávézacc itt is megoldhatja a problémát (és természetesen dobd ki végre azt a hagymát)!

Ezekre a dolgokra használható a kávézacc! Soha ne dobd ki!

Kézmosáshoz

Ez talán egyszerűnek hangzik, pedig milyen hatékony! Egész pontosan a rossz szagok elnyomásához. Nem csak a bőr szagtalanításában segít, puhábbá is teszi azt!

Tűzrakáskor

Ha legközelebb a kandallódban vagy a szabadban tüzet raksz, előtte szórd be a fát egy kis kávézaccal. Ez segít visszafogni a szétszálló hamut és a szétpattogó forró parazsat is!

Hajmosáshoz!

Ha szeretnél egy kicsit kedveskedni hajadnak, akkor nincs más dolgod, mint zuhanyzás közben egy kis zaccot dörzsölni bele. Ez segít eltávolítani a különböző hajlakkot és egyéb anyagokat, amiket korábban belekentél. Azonban figyelj rá, hogy a zacc sötétíthet a hajadon! Viszont ha ez is a célod, akkor csak hajrá!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékes

Kékes: A Kékes Magyarország legmagasabb hegyecsúcsa. Az Északi-középhegységben, a Mátrában... Tovább

Miskolci Nemzeti Színház

Miskolci Nemzeti Színház: Az egyik legnépszerűbb vidéki színháznak számít. Miskolc... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Gasztronómia