hirdetes

Kékszalag 2018

Pi

Napok óta minden a Kékszalagról szól, ami a Balaton legnagyobb tókerülő versenye. Most formabontó módon foglaljuk össze, hogy miért is lehet ez. Videó!

Ez lesz az idei Kékszalagon

A Kékszalag a Balaton legnagyobb vitorlás tókerülő viadala. Aki már követte az eseményeit, vagy volt olyan szerencsés, hogy személyesen átélte, az tudhatja: a résztvevői egyszerre küzdenek meg az ellenfelekkel és az elemekkel. A vitorlások két napon keresztül teszik próbára a saját kitartásukat és akaraterejüket.

A második nap végén összesen majd’ harmincféle hajóosztályban hirdetnek eredményt az alapvetően túra jellegű hajók között. A Kékszalag versenytávja légvonalban 160 kilométer. A rajt és a célvonal is Balatonfüreden található.

A reggeli füredi rajt után a hajók Balatonkenese felé veszik az irányt, hogy azt elhagyva a déli part legnagyobb települése, Siófok felé vitorlázzanak. Innen a Tihanyi-szoroson át a Balaton délnyugati csücs­kében lévő Keszthely a következő állomás. Innen kezdődik a hajrá, hogy a Balaton északi partja mentén elérjék a balatonfüredi célt.

hirdetes

A tavalyi versenyt az Opel Fifty-Fifty szerezte meg az első helyet, a második a Black Jack, a harmadik pedig az IRF lett.

Nem maradunk azonban vizuális élmény nélkül. Most megmutatjuk azt is, hogy milyen volt a tavalyi viadal. A következő oldalon egy csodás drónvideót láthatnak a 2017-es Kékszalagról.

Ez lesz az idei Kékszalagon

Forrás: youtube.com

Ez lesz az idei Kékszalagon

Forrás: youtube.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Csernobili atomkatasztrófa

Csernobili atomkatasztrófa: a modern kor legnagyobb atombalesete, mely közvetve a mai napi szedi... Tovább

Bejgli

Bejgli: A 14. század óta ismert Európában, eredetileg Szilézia vidékéről származik. A... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!