hirdetes

Keleti hangulat Magyarországon – Ezeken a helyeken a csend beszél helyetted

ZH

Fedezd fel Magyarország keleti hangulatú szakrális helyeit, ahol a nyugalom és a belső béke megérintheti a szívedet és lelkedet.

béke helyek

Ahol a nyugalom beszél helyetted – keleti inspirációk Magyarországon


Nem kell a távoli keletre utaznod, hogy közel érezd magad a belső békéhez. Magyarországon is találhatsz olyan helyeket, melyek varázsa az egzotikus keleti hangulatot idézi fel, és segít mélyebben beleélned magad a belső csendbe. Ezek az épített vagy természeti különlegességek lehetőséget adnak arra, hogy megértsd és megtapasztald a keleti filozófia erejét.

Krisna-völgy, Somogyvámos


A Balatontól alig 20 kilométerre található Krisna-völgy az ökofaluk és a védikus India találkozása. Egy példaértékű, önfenntartó közösségnek ad otthont, mely a természet közelségére és a fenntartható életmódra épít.A völgytől mindössze két elefántkapu választja el a hétköznapok zajától. Belépve a békés természeti környezetbe, gyönyörű arborétumokat, bioélelmiszereket, és kulturális programokat találhatsz, melyek segítenek lelki feltöltődésben.

Zen buddhista templom, Esztergom


A Fárikúti-forrás közelében, a Pilis ölelésében található egy különleges, tradicionális koreai stílusban épült zen buddhista templom. A templom területén lehetőség van zen gyakorlatokon vagy akár többnapos elvonulásokon részt venni.

hirdetesBéke Sztúpa, Zalaszántó


Közép-Kelet-Európa legnagyobb sztúpája, melyet Zalaszántón találunk, várja a megbékélésre vágyókat a Kovácsi-hegy dűlői fölé emelkedve. A sztúpát személyesen a 14. Dalai Láma szentelte fel, és az épületben különleges Buddha-ereklyéket őriznek.Buddhista szentély, Garáb


A Nógrád megyei Garáb egy különleges meditációs helyszínt kínál, melynek központi eleme a 2,5 méteres átmérőjű Samsara, vagyis a világ legnagyobb hangtálája. A környező zöld kertben vendégházak, étterem, japán fürdő és fantasztikus szobrok találhatók.


hirdetes

Buddha Park – Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark, Tar


A Tar közelében fekvő Kőrösi Csoma Sándor Emlékparkban megtalálható a hazánk legnagyobb tibeti stílusú buddhista temploma, valamint a tibeti kultúrát bemutató Kőrösi Csoma Sándor Központ. A parkban található Béke-sztúpa és a szentélyek magasztos atmoszférát biztosítanak a látogatók számára.


Megvilágosodás-Sztúpa, Becske


A dombokkal tarkított Galgavidéken található Megvilágosodás-Sztúpa nem csak varázslatos panorámát kínál a környező tájra, hanem lehetőséget ad arra, hogy elmerüljünk a buddhista hagyományok világában.


Szentendrei Japánkert


A Szentendre óvárosához közel található Japánkert különleges atmoszférájával és csendes környezetével ideális hely a nyugalom megtapasztalásához. A kert a japán kultúra szimbólumait és a természet harmóniáját tükrözi, ahol a látogatók elvonulhatnak a mindennapi rohanásból és megtalálhatják a belső békét. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

József Attila Színház

József Attila Színház: Budapesten, a 13. kerületben, a Váci út 63. sz. alatt működik.... Tovább

Dunai cipők

Dunai cipők: Budapest egyik legnagyobb nevezetessége, háborús emlékmű. A Cipők a Duna-parton... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Európa Hírek Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!