hirdetes

A Balatonhoz vezető vadregényes kerékpárutat építenek a Bakonyból

ZH

A tervezett fejlesztéssel létrejön az ország legnagyobb kiterjedésű, komplex kerékpárturisztikai hálózata.

bakony kerékpárút Balaton

A Bakony Déli Kapuja Kerékpáros Turisztikai Projekt elindul


Indul a Bakony Déli Kapuja Kerékpáros Turisztikai Projekt – számol be róla a Veszprém vármegyei Hírportál.
 


A Bakony Déli Kapuja Kerékpáros Turisztikai projekt egy aktív turisztikai fejlesztés, amely a kerékpáros turizmus eszközrendszerével a Dörögdi-medencén keresztül összekötné a Balatont a Bakonnyal.


Az összefüggő kerékpáros útvonalhálózat-fejlesztés mellett kerékpáros attrakciókat is kialakítanak, amelyeken keresztül összekötnék a Balaton északi partját és a 77-es út vonalában már meglévő, jól működő kerékpáros úthálózatot (BalatonBike365) a Somló és Bakony déli lejtői felé, egészen a 8-as főútig.

Tervezett útvonal a Bakonytól a Balatonig


A tervezett útvonalhálózat Pulánál, Vigántpetendnél, Kapolcsnál, Diszelnél és Monostorapátinál kapcsolódik a Balaton-felvidéki kitáblázott kerékpáros turisztikai hálózathoz, Öcs fölött pedig a tervezett Magas-Bakony útvonalhálózathoz.

hirdetes


A Balatoni Bringakör északi szakaszaira felfűzött körtúracsomagról van szó, amelyen belül rövidebb körtúrákat is kialakítanak, mindig egy-egy jelentősebb településről indítva és oda visszaérkeztetve (Parkolj és bringázz!) a kerékpárosokat.


hirdetes
A Dörögdi-medencén keresztül összekapcsolnák a Balaton-felvidék gyönyörű tájait behálózó, már rendelkezésre álló kerékpáros útvonalakat, turisztikai lehetőségeket és infrastruktúrát a Bakony déli lejtőivel, a tervezett Magas-Bakony projekttel és lehetőségeivel, attrakcióival, kiváló minőségű erdészeti úthálózatával.


Számos pihenőt és szolgáltatást terveznek


Az új kerékpáros útvonalszakaszok mentén jól felszerelt kerékpáros és gyalogos pihenőket, esőbeállókat létesítenek, kerékpártámaszokat és szervizoszlopokat telepítenek. A pihenők falába átnézeti térképtáblákat rögzítenek, e-bike-töltő helyek, wifi-pontok és telefontöltési lehetőségek, zárható kerékpártárolók telepítése, valamint a szervezett túraprogramokat támogató e-bike-ok beszerzése is megvalósul. Emellett készségfejlesztő kerékpáros játszótereket építenek, digitális és papíralapú térképeket fejlesztenek.


A Bakony Déli Kapuja kerékpáros útvonalhálózat-fejlesztés a BalatonBike365 és a Bakony déli lejtőinek összekapcsolásával lefedi a megye utolsó kerékpáros turisztikai fehér foltját.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sümegi vár

Sümegi vár: Az ország legszebb vidéken található vára. Sümeg vára a Balaton-felvidék... Tovább

Bajai halászlé

Bajai halászlé: messzi földön híres nemzeti értékünk. A bajai halászlé keményfából... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!