hirdetes

Tekerjük körbe Magyarországot, a legszebb kerékpárútvonalakat mutatom be!

B. Á. , ZH

Összegyűjtöttük nektek a legszuperebb biciklis útvonalakat Magyarországról, mi mindegyiket nagyon szeretjük, reméljük, hogy a ti tetszéseteket is elnyeri valamelyik! 

A legszebb kerékpárútvonalakat mutatom be!

A Dunakanyar

A Budapesttől északra található gyönyörű természeti képződés a Dunakanyar névre hallgat, és bizonyára egyetlen magyarnak sem kell bemutatni. A kanyar és közvetlen környéke több történelmi városnak ad otthont, beleértve Visegrádot és Esztergomot is. Az egyik népszerű biciklis túraútvonal Budapestről indul és Visegrádon ér véget. Út közben érdemes megállni Szentendrén, ami egy közkedvelt célpont a magyar művészetkedvelők körében.

Velencei-tó

A Balaton „kistestvéreként” is emlegetett képződmény országunk második legnagyobb tava (a Balatonhoz hasonlóan) nem csak a nyaralni vágyók egyik kedvence, hanem a kerékpárosok közkedvelt célpontja is egyben. A tó körül egy 30 kilométer hosszú biciklis útvonal húzódik meg viszonylag sík területen, így egy pihentető és egyszerű túrának számít. Nyáron kifejezetten kellemes erre kerékpározni, ugyanis számos lehetőség van hűsölni egy kicsit a tó partján a nagy melegben.

Hol szoktál kerékpározni?

Eddigi szavazatok száma: 642

Budapest (10%)
Balaton (20%)
Bárhol (67%)
Sehol (1%)

A szavazás lezárult.

A Balaton

Közép-Európa legnagyobb tava nem csupán a víz szerelmesei számára vonzó, a biciklisták között is rendkívüli népszerűségnek örvend. Ez annak köszönhető, hogy partvonala mentén számos érdekes és gyönyörű megállóhely helyezkedik el. A Balaton körül egy nagyjából 200 kilométer hosszú biciklivel is bejárható útvonal húzódik meg. A rövidebb túrákra vágyók saját útvonalat is összeállíthatnak maguknak például Tihany, Balatonfüred és Siófok érintésével. A Balaton főleg nyáron telik meg élettel, ekkor sokkal több helyen érdemes megállni a kerekezés során!

hirdetes

Budapest

Budapest az elmúlt évek során egyre kedvezőbbé vált a kerékpárosok számára a biciklisávok és a MOL Bubi rendszer kiépítésének köszönhetően. Az utóbbi újítás lehetővé teszi az átmeneti biciklibérlést a város több önkiszolgáló pontján is. A városközpontban az Andrássy út mentén egy kerékpárúton haladhatnak végig a pedálozó túrázók, a Margit-szigetre pedig szintén érdemes elmenni egy körre. Azoknak, akik egy kicsit komolyabb kihívásra vágynak, és nem riadnak vissza egy megterhelőbb tekeréstől, a Budai-hegység kínál nagyszerű lehetőségeket a lábak megmozgatására. A János-hegyre való felhajtást követően irány a hegység azon része, ahol az utak már nem szabják meg, hogy ki hol biciklizhet!

Az EuroVelo több olyan kerékpárút gyűjtőneve, amelyek egész Európát behálózzák. Ezek közül három érinti Magyarországot, és az itt található településeket.

EuroVelo 6

A Rajkát és Mohácsot Dunán keresztül összekötő útvonal lehetőséget biztosít a kerékpározók számára hogy néhány kulturálisan jelentős helyszínt látogassanak meg, mint például Komárom és Komárno erődítményeit. Az útvonal Budapesten is áthalad, amit kiindulópontnak, végállomásnak, vagy csak érintőpontnak is lehet használni.

hirdetes

EuroVelo 11

A szlovák határon fekvő Tornyosnémetitől egészen Szegedig húzódó útvonal a Tisza gyönyörű partvonalához közel halad. Út közben a túrázók megtekinthetik a vidék gazdag állatvilágát, elmehetnek egy madárlesre a Tisza-tóhoz vagy kenuzhatnak egyet a folyóban. Az útvonal Tokajt is érinti, ami már magában megér egy megállót csodálatos szépsége és a hamisítatlan Tokaji kedvéért.

EuroVelo 13

A „Vasfüggöny-ösvényként” is ismert útvonal több olyan országot is érint, amelyek a XX. század során kommunista fennhatóság alá kerültek. Ausztria, Románia, Szerbia, Horvátország és Szlovénia is az EuroVelo 13-hoz tartozik ami természetesen Magyarországon is áthalad néhány városon és falun. Sopron, Mohács és Szeged mind érintett városok. Az útvonal a magyarországi kommunizmus idejére visszatekintő emléktúraként is felfogható.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Börzsöny

Börzsöny: A nagy magyarországi hegyek egyike. A Börzsöny hegység Magyarország északi... Tovább

Rendszerváltás

Rendszerváltás: A rendszerváltás Magyarországon szűkebb értelemben véve azon korszakot... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország
X
Kövess minket facebookon!