Nem keverednek össze az óceánok

A hely, ahol két óceán találkozik, mégsem keveredik össze – Csodálatos VIDEÓ!

Szélesi Ferenc
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Szenzációs videót mutatok most nektek, létezik egy hely, ahol két óceán találkozik egymással, mégsem keverednek össze, csodálatos jelenség! A most következő cikkben elmondom azt is, mi az oka ennek az egyedülálló látványosságnak! 

Két óceán

 

A világ egyik legcsodálatosabb, legkülönlegesebb természeti jelenségét vették videóra. Az Alaszkai-öbölnél olyan csodát láthatunk, amilyet sehol máshol nem, nekünk a szánk is tátva maradt, amikor a videó felvételt néztük! Nem akartam először hinni a szememnek, éppen ezért utánanéztem és kiderült, hogy nem manipulált videóról van szó, a két óceán valóban így néz ki.

 

Hihetetlen, ahogy egymással találkoznak, mégis éles határvonallal különülnek el teljesen egymástól, egyáltalán nem keverednek össze. A találkozásnál egy habzó határvonalat húznak egymás között és ez a határvonal szabad szemmel is jó látható, az egyik óceán ugyanis halványabb kék, a másik pedig sötétebb.

hirdetes

 

Rengeteg feltételezéssel lehet találkozni az interneten keresgélve, a legvalószínűbb viszont az, hogy a két óceánnak más a sótartalma. Amíg a Csendes-óceán vize magasabb sótartalommal rendelkezik, addig a Jeges-tenger nem annyira sós. A felvételek látható világosabb színű a Jeges-tenger, a sötétebb pedig a Csendes-óceán.

hirdetes

 

A Jeges-tenger a gleccsereknek köszönhetően sokkal tisztább, mint a Csendes-óceán, és a sótartalma is sokkal kisebb. A két víztömeg pedig az eltérő sótartalom következtében nem képes összekeveredni, ahogyan azt a következő oldalon lévő videó is bizonyítja! Már csak ezért érdemes ellátogatnunk az Alaszkai-öbölbe! 

 

 

Két óceán

 

 

Két óceán

 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Érdekességek Külföld

Szótár

Villányi borvidék

Villányi borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike.  A Villányi borvidék úttörő... Tovább

Adventi szokások

Adventi szokások: Az adventi koszorú András napjához legközelebb eső vasárnap és december... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes