hirdetes

A legjobb húsvéti helyszín a Balatonnál: több ezer színes tojás Kéthelyen

VN

Keresve sem lehetne jobb húsvétolós helyet találni, nemcsak a Balaton parton, hanem egész Magyarországon sem, mint a mesebeli Kéthely, ami egy karnyújtásnyira van a magyar tengernek nevezett hullámzó létesítménytől. Több ezer mesésen díszített tojás, köztük órás tojás és különleges húsvéti nyúl fog ámulatba ejteni téged is, ha húsvét valamelyik napján erre kanyarodsz, vagy esetleg még addig egy kis húsvéti hangulat kóstolása céljából.

Kéthely Húsvéti fa

A varázslatos Kéthely tojásfája

Kéthely neve nem sok mindent mondhat azoknak, akik nem járatosak ezen a környéken, ugyanis a csak kicsivel több, mint 2000 lélekszámot számláló, Balatonújlak és Marcali közt fekvő település, nem éppen számít turista központnak, ez alól csak a húsvét kivétel. Mondhatni már hagyományosan állítanak itt ilyenkor egy tojásfát, amire több ezer színes tojást aggatnak. Egy olyan jelenség ez, aminek érdemes lehet a csodájára járni, nem? Van itt egyébként templom, kápolna, kastély, és még bormozi is, azaz egy olyan mozi, ahol a szokásos cukrozott üdítők helyett bort lehet inni film közben, ez volt az első ilyen hely Európában 2016-os nyitásakor.

Húsvét Kéthelyen

Kéthelyen nem bízzák a véletlenre a húsvéti dekorációt, és egyáltalán nem aprózzák el. 2015-ben vágtak bele a nagyszabású húsvéti dekorálásba, amikor is 1200 darab tojást gyűjtöttek össze, amit később a legendás fára aggattak, és készítettek egy óriás tojást is, 2016-ban már 3000 tojás díszítette a falu központját, valamint az óriás tojás gyártásába is annyira belejöttek, hogy kapásból 4 is kapott helyet- 2017-ben már fa nyuszi is készült, valamint a megszokott díszek száma is növekedett, és ahogy teltek az évek annál jobb, és szebb lett az egész húsvéti dekoráció. Még egy olyan ötlet is született, hogy megkerestek minden Somogy megyei önkormányzatot, azzal a céllal, hogy küldjenek el egy tojást a településükön jellemző mintával és a település nevével. A koronavírus ennek a hagyománynak sem tett jót, de idén újra hatalmas produkció készült el itt. Már tavaly 10 000 db tojás, egy 2,6 méter magas 325 kg-os óriás tojás, és egy 5 méter magas, szénából készült nyúl díszítette a Balatoni település központját. Hogy milyen most? Kerekes Norbert fotói segítenek elképzelni ezt a húsvéti mesehelyet!

hirdetes
 

hirdetes

Ha már a Balatonnál jártok, akkor nézzetek be a Folly Arborétumba is, mert itt is különleges programmar várnak titeket húsvét alkalmából: részletek ITT! Illetve EBBEN A CIKKBEN is találtok nemcsak a  Balatonnál, hanem hazánk legszebb helyein izgalmas húsvéti programokat! A képeket pedig köszönjük Kerekes Norbertnek, mesések!

Forrás: Képek: Kerekes Norbert

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Esztergomi vár

Esztergomi vár: Az esztergomi vár a Duna jobb partján emelkedő, több mint ötven méter magas,... Tovább

Etyek–Budai borvidék

Etyek–Budai borvidék Magyarország 22 borvidékének egyike. Az Etyek–Budai borvidék... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás