hirdetes

A legjobb húsvéti helyszín a Balatonnál: több ezer színes tojás Kéthelyen

VN
Frissítve: 2024.03.21

Keresve sem lehetne jobb húsvétolós helyet találni, nemcsak a Balaton parton, hanem egész Magyarországon sem, mint a mesebeli Kéthely, ami egy karnyújtásnyira van a magyar tengernek nevezett hullámzó létesítménytől. Több ezer mesésen díszített tojás, köztük órás tojás és különleges húsvéti nyúl fog ámulatba ejteni téged is, ha húsvét valamelyik napján erre kanyarodsz, vagy esetleg még addig egy kis húsvéti hangulat kóstolása céljából.

Kéthely Húsvéti fa

A varázslatos Kéthely tojásfája

Kéthely neve nem sok mindent mondhat azoknak, akik nem járatosak ezen a környéken, ugyanis a csak kicsivel több, mint 2000 lélekszámot számláló, Balatonújlak és Marcali közt fekvő település, nem éppen számít turista központnak, ez alól csak a húsvét kivétel. Mondhatni már hagyományosan állítanak itt ilyenkor egy tojásfát, amire több ezer színes tojást aggatnak. Egy olyan jelenség ez, aminek érdemes lehet a csodájára járni, nem? Van itt egyébként templom, kápolna, kastély, és még bormozi is, azaz egy olyan mozi, ahol a szokásos cukrozott üdítők helyett bort lehet inni film közben, ez volt az első ilyen hely Európában 2016-os nyitásakor.

hirdetes

Húsvét Kéthelyen

Kéthelyen nem bízzák a véletlenre a húsvéti dekorációt, és egyáltalán nem aprózzák el. 2015-ben vágtak bele a nagyszabású húsvéti dekorálásba, amikor is 1200 darab tojást gyűjtöttek össze, amit később a legendás fára aggattak, és készítettek egy óriás tojást is, 2016-ban már 3000 tojás díszítette a falu központját, valamint az óriás tojás gyártásába is annyira belejöttek, hogy kapásból 4 is kapott helyet- 2017-ben már fa nyuszi is készült, valamint a megszokott díszek száma is növekedett, és ahogy teltek az évek annál jobb, és szebb lett az egész húsvéti dekoráció. Még egy olyan ötlet is született, hogy megkerestek minden Somogy megyei önkormányzatot, azzal a céllal, hogy küldjenek el egy tojást a településükön jellemző mintával és a település nevével. A koronavírus ennek a hagyománynak sem tett jót, de tavaly újra hatalmas produkció készült el itt. Már 2022-ben 10 000 db tojás, egy 2,6 méter magas 325 kg-os óriás tojás, és egy 5 méter magas, szénából készült nyúl díszítette a Balatoni település központját. Hogy milyen most? Kerekes Norbert fotói segítenek elképzelni ezt a húsvéti mesehelyet!

hirdetes
 

És természetes idén is ki tett magáért a település, voltunk is ott, tényleg mesés élőben, nézd:

A képeket pedig köszönjük Kerekes Norbertnek, mesések!

Forrás: Képek: Kerekes Norbert

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Margitsziget

Margitsziget: A Margit-sziget a Duna egyik szigete Budapest területén, Margitsziget néven a... Tovább

Adventi szokások

Adventi szokások: Az adventi koszorú András napjához legközelebb eső vasárnap és december... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Magyar Magyarország Magyarság Programajánló Szórakozás Utazás