hirdetes

Turista mentes helyekre utaznál a télen? Mutatjuk a legjobb téli úticélokat, amit csak kevesen ismernek!

ZH

Azért mert itthon egyre közeleg a tél, az nem jelenti azt, hogy le kellene mondanunk az utazásról. Rengeteg gyönyörű hely van a világon, ahol a tél sokkal gyengébb, vagy pont ebben az időszakban van ott kánikula. A legtöbben talán ilyenkor Egyiptomba, Madeirára vagy valamilyen trópusi szigetre utaznak, de ha szeretnéd elkerülni a turista tömeget, akkor olvass bele cikkünkbe biztosan lesz a listánkon olyan hely, ami már régóta szerepel a bakancslistádon!

téli utazás

Kevésbé ismert téli úticélok


Ahogy minden évben, idén is összegyűltek Londonban a World Travel Marketen a turisztikai ágazat felsővezetői, akik készítettek arról egy listát, hogy mely helyek a legkevésbé látogatottak 2022-ben, és jó hírünk, néhány közülük remek téli úti cél akár a tengerparton süttetnéd magad, akár inkább egy kultúr utazást terveznél. Az összevetéseiket az idei nemzetközi utazási adatokból vonták le. Nézzük hogyan is alakult az a lista, hogy kiderüljön mely országokba érdemes utaznunk, ha minél kevesebb turistával szeretnénk találkozni.

A lista első helyén végzett egy olyan ország, amely amellett, hogy a legalulértékeltebb úticélnak választották, 2022-ben elnyerte a jövő év legjobb úti céljai elismerést is, valamint Európa vezető kalandturisztikai célpontjának választották. 14 és fél százalékkal tehát a Portugáliához tartozó szigetcsoportot, az Azori-szigeteket jelölték meg. Még mindig sokkal kevesebb turista utazik ide, annak ellenére, hogy az ide érkező utasok száma 2022-ben öt éves rekordot ért el és 252 483-an szálltak itt le a reptéren.

hirdetes

Görögország is a listára került

Ha utazásról van szó, akkor nincs olyan, akinek Görögország ne jutna eszébe, azonban a legtöbben mind csak a déli országrészre és főleg a szigetekre utaznak. A turisták száma 2022-ben szép számban jelen volt, azonban az ország északi része kevésbé bizonyul népszerűnek, pedig nem kevésbé van teli látnivalóval, nem is beszélve a különleges kulturális helyszíneiről. Görögország híres mitológiáját hol máshol is ismerhetnénk meg, ha nem az északon található Olümposzon, ami egyben az ország legmagasabb csúcsa is, de itt találhatjuk a Halkidiki-félszigetet is, ha azért a tengert nem hagynánk ki az utazásból, bár itt télen nekünk lehet, hogy nem lenne túl meleg a víz. (A görögök egyébként télen is előszeretettel fürdenek a tengerben). Görögország északi része tehát második lett a listán a 14 százalékával.

hirdetes

Az angol turisztikai vezetők szerint a lista a leginkább alulértékelt úti célokról így alakult:

1.    Azori-szigetek
2.    Észak-Görögország
3.    Bulgária
4.    Skócia
5.    Észtország
6.    Hollandia
7.    Szicília
8.    Szlovénia
9.    Wales
10.    Pozsony

Ha tehát elkerülnéd az elturistásodott országokat, akkor ezeken a helyeken biztosan nyugodtabb vakációban lehet részed!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Sárospataki tengerszem

Sárospataki tengerszem: elképesztően ritka ezen a vidéken a tengerszem, azonban Sárospataktól... Tovább

Szódavíz

Milliók isszák világszerte naponta, azonban kevesen tudják róla, hogy ez is magyar találmány.... Tovább

Tovább a lexikonra
Külföld
X
Kövess minket facebookon!