hirdetes

Kigyulladt egy japán repülőgép rajta 379 utassal

VN

Egy külföldi oldalon láttuk a hírt, miszerint egy reptéri baleset miatt felgyulladt egy hatalmas utasszállító repülőgép Japánban. És azonnal felkaptuk a fejünket, hiszen még fel sem ébredtek az előző tragédiából a lakosok, újéve első napján földrengés rázta meg a szigetországot. Tragédia, tragédia után…borzasztó….

Kigyulladt japán repülőgép 2024 január

Kigyulladt egy repülőgép a japán Haneda repülőtér kifutóján

Olvasható a friss hír az euronews oldalán, mely szerint összeütközött két repülőgép. A Szapporóból felszálló gép parti őrség egy gépével ütközött – közölte az NHK hatóságokra hivatkozva. A helyi tévévideója azt mutatta, hogy hatalmas tűz csapott ki a Japan Airlines gépének oldalából, amint az a kifutópályán gurult. A szárny körüli terület kapott azonnal lángra. A légitársaság megerősítette, hogy a fedélzeten tartózkodó közel 400 utast és a személyzetet biztonságosan evakuálták. A későbbi videóban a tűzoltók az Airbus A350-es tüzet oltják. Azonnal nem derült ki, hogy mi történt, vagy voltak-e sérültek. Az NHK TV jelentése szerint a gép a JAL 516-os járata volt, amely a japán Shin Chitose repülőtérről indult Hanedára. A parti őrség gépe állítólag a Richter-skála szerint 7,6-os erősségű földrengés által megrongált területre tartott Japán nyugati partján.

hirdetes

Földrengés Japánban

Legalább 48 ember vesztette életét a legfrissebb hírek szerint a Richter-skála szerinti 7,6-os földrengésben, ami Japán középső régióit rázta meg leginkább. Hétfőn helyi idő szerint valamivel 16:00 óra után csapott le a térségre. A mintegy 27 000 lakosú Wajimát, amely Tokiótól körülbelül 500 kilométerre található, és nagyon közel van az epicentrumhoz, súlyosan sújtotta a földrengés. Több épület is összedőlt. A pontosabb becslések szerint 25 épület került a földdel egyenlővé, köztük sok magánlakás. 1000-es nagyszámú mentőcsapat indult útnak, hogy a romok alatt túlélőket keressen. Fumio Kishida, Japán miniszterelnöke szerint a földrengés számos áldozatot követelt, és versenyfutást kell folytatniuk az idővel a túlélők megmentéséért, de a maximális segítséget nyújtják a túlélőknek, valamint az áldozatok, hozzátartozóinak, és mindenkinek, akit érint a természeti csapás. A japán hadsereg élelmiszert, vizet és takarókat oszt ki azoknak, akiknek el kellett hagyniuk otthonról. Amerika is felajánlott a segítségét. Az Egyesült Államok készen áll bármilyen szükséges segítséget megadni a földrengés sújtotta Japán lakosainak a katasztrófa következményeinek felszámolásához - szögezte le Joe Biden elnök hétfőn.

hirdetes
 

Forrás: euronews

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Rákóczi híd

Rákóczi híd: Budapest főhídjainak egyike. A Rákóczi híd Budapest második legújabb... Tovább

Tóti-hegy

Tóti-hegy: A Balaton-felvidéknek 9 tanúhegye van, a Tóti-hegy közülük az egyik. A Gulács... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Technológia