hirdetes

Maradnak a kijárási korlátozások- Szilveszter biztosan nem lesz, Éjféli mise még lehet

VN

Orbán Viktor a szokásos módon Facebook csatornáján jelentette be: további 30 napig maradnak a jelenleg is érvényben lévő korlátozások. Tehát egészen január 11-ig marad az éjszakai kijárási tilalom este 8 és reggel 5 óra között.

Maradnak a kijárási korlátozások karácsonyra

Közösségi oldalán jelentette be Orbán Viktor a hosszabbítást

További egy hónapig, vagyis január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a szigorú intézkedések - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az operatív törzs hétfői döntését a közösségi oldalán. A szentestét érintő járványügyi szabályokról később döntenek. A kormányfő kifejtette: este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom lesz.  Egy hónap telt el a kijárási korlátozások óta, és a koronavírussal még mindig harcban állunk nemcsak mi, hanem egész Európa. A kórházakban küzdenek az orvosok és az ápolónők a betegekért, a tanítók pedig küzdenek az iskolákban, hogy a szülők megmenthessék a munkahelyeiket. Különös köszönettel tartozunk nekik. Miután járványügyi szakértőkkel, professzorokkal konzultált, akiktől egytől-egyig azt a tanácsot kapta, hogy ne oldja fel a korlátozásokat, az a döntés született, hogy a korlátozások maradna velünk az ünnepeken is. 

hirdetes


Szilveszter biztosan nem lesz, Éjféli mise még lehet

„Szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, most az a legfontosabb, hogy mi is legyünk!”

"Hogy szenteste tehetünk-e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt majd csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében" - közölte, hozzátéve: nem lesz kivétel december 31-én, vagyis a szilveszteri bulikat és utcabálokat idén nem lehet megtartani. Úgy véli egy jó utcabálért, vagy buliért nem érdemes kockára tenni azt, amit eddig felépítettük hónapokon keresztül. És ebben nekünk is egyet kell értenünk vele. Mi azonban még tartunk kicsit attól, hogy milyen házibulik szerveződnek majd ebben az időszakban. De reméljük mindenki felelősen viselkedik, és megérti, hogy ünnepelni máskor is tudunk, ha lecseng a világjárvány. Hozzátartozóink, szeretteink, és önmagunk védelme sokkal fontosabb most, mint egy átmulatott éjszaka. 

hirdetes

Az egyetlen megoldás a koronavírus elleni vakcina   

Megerősítette: a megoldás a vakcina, amely most már belátható távolságban van. Keddtől indul a regisztráció, amelyen keresztül mindenki jelentkezhet, aki be akarja oltatni magát. Folyik a munka, hogy hazánkban minél hamarabb elindulhassanak az oltások, hogy a magyarok minél hamarabb, és minél biztonságosabban vakcinához juthassanak. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Cabernet sauvignon

Cabernet sauvignon: A cabernet sauvignon a világ egyik legismertebb és legnagyobb területen... Tovább

Gemenci erdő

Gemenci erdő: Gemenc vagy Gemenci erdő egy nagy területen elhelyezkedő, természetvédelmi... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek
X
Kövess minket facebookon!