hirdetes

Kikapcsolódás és látnivalók Szegeden

P. B.

Hazánkban számos lehetőség áll rendelkezésünkre, ha nyaralni, kikapcsolódni szeretnénk. Ebben a cikkben Szegedről lesz szó, mely egy gyönyörű nagyváros. Mindenképp megér egy látogatást, ha eddig még nem volt szerencsétek eljutni oda.  Szeged hazánk harmadik legnépesebb városa több mint 160 ezer fős lakosságával. Magyarország déli részén, Csongrád-Csanád megyében található, Budapesttől körülbelül 170 kilométerre helyezkedik el. Rengeteg látnivaló van Szegeden, melyeket nehéz lenne egy nap alatt bejárni. Mutatjuk őket! 

Hazánk egyik gyönyörű városa, Szeged

Szeged látnivalói – Templomok 

Új zsinagóga – 1903-ra készült el, és Magyarország egyik legnagyobb zsidó templomának számít. Legmagasabb pontja 48,5 méter magasan helyezkedik el. Baumhorn Lipót és Lőv Immánuel nevéhez kötődik és számos stílust felfedezhetünk rajta, úgy mint gótikus, román, mór és szecessziós sajátosságokat is. A zsinagóga belső terét a túldíszítettség jellemzi, fő színei a kék, arany és vajszín. Fontos megemlíteni a gyönyörű színes üvegablakokat is melyeken a vallás jelképei.

Fogadalmi templom – A szegedi árvíz után kezdődött meg a székesegyház tervezése, majd építése. Megalkotója Foerk Jenő és Schulek Frigyes, aki a Halászbástya tervezője is volt. A szegedi Dóm téren helyezkedik el, és kiemelkedően magas, ugyanis 81 méteres magasságával az ország negyedik legnagyobb templomának számít. A templom belső terében egyértelműen az arany szín dominál. A város egyik legmeghatározóbb nevezetessége, tehát ha Szegeden járunk, akkor semmiképp se hagyjuk ki a városnézésből. 

hirdetes

Szeged Látnivalói – Utcák, terek

Szeged a templomok mellett más szépségeket is rejt magában, ugyanis egy séta alkalmával is akadhat látnivaló, a gyönyörű utcákon, tereken és a Tisza parton. 

hirdetes

Kárász utca – Fiatalok számára ideális lehet, ugyanis ebben az utcában éjjel-nappal nyüzsgés tapasztalható. Éttermek, kávézók és üzletek sokasága közül válogathatunk kedvünkre miközben utcazenészek biztosítják a hangulatot. 

Széchenyi tér – Ez a tér az előbb említett Kárász utcával szinte egybeolvad. Szeged egyik fontos központjának számít, mivel ott található a városháza, posta és bankok. A Kárász utcához hasonlóan szép épületek és szobrok vesznek körbe minket. Nagyon igényes és kellemes hatást kelt a járókelők számára. A fontosabb események színtere is, mint például karácsonyi vásár, koncertek és vásárok.

Dóm tér – Itt található a már korábban is említett Fogadalmi templom (Magyarok Nagyasszonya). Nyaranta a Szegedi Szabadtéri Játékok színhelye, sőt, még finom borok kóstolására is lehetőség nyílik, ugyanis borfesztiválnak is otthont ad. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Az első bécsi döntés

Az első bécsi döntés: a szlovák és magyar felek által felkért két döntőbíró, Ribbentrop... Tovább

Liszt Ferenc

Liszt Ferenc: az egyik leghíresebb magyar zeneszerző. A klasszikus meghatározás szerint Liszt... Tovább

Tovább a lexikonra
X
Kövess minket facebookon!