hirdetes

A legjobb kikapcsolódási lehetőségek Budapesten

LK

Budapest az egyik legcsodálatosabb város a világon, így nincs nehéz dolgunk, ha egy kicsit kikapcsolódnánk itt. A következőkben összeszedtük a legnépszerűbb kikapcsolódási lehetőségeket a fővárosban! 

Ezek a legjobb kikapcsolódási lehetőségek Budapesten

 

Utazz a Budavári Siklóval!

A Budavári Sikló 1870-ben készült el, ezzel a világ második legrégebbi ilyen jellegű szerkezete lett. Ez a leggyorsabb és legkényelmesebb módszer azoknak, akik szeretnének feljutni a hegyre. A sikló természetesen az utasok szemei elé táruló gyönyörű városi panoráma miatt lett nagy kedvenc. 1988 óta szándékosan lassabban halad, hogy az utasok tovább gyönyörködhessenek a látképben. A siklót egy súlyokból és ellensúlyokból álló szerkezet működteti.

Látogass el egy budapesti fürdőbe!

Egy nagyon jó kikapcsolódási lehetőség egy kis pihenés egy budapesti fürdőben. Ez a program az év bármely szakaszában tökéletes választás. Egy kellemes fürdőzés mindig kikapcsol, így érdemes akkor választanod ezt a programot, ha egy kicsit feszültnek és stresszesnek érzed magad. A legtöbb fürdőben egyéb wellness szolgáltatások igénybe vételére is van lehetőség, így egy kellemes masszázst sem érdemes visszautasítani.

hirdetes

Ezek a legjobb kikapcsolódási lehetőségek Budapesten

Fedezd fel a várost!

Hiába élsz már Budapesten több tíz éve, ez a város mindig tartogat meglepetéseket. Találd meg azokat a helyet, ahol még nem jártál, vagy fedezd fel újra azokat, amiket már régen láttál. Minden évszakban egy újabb arcát ismerheted meg a városnak, így érdemes többször is egy évben bejárnod gyönyörű fővárosunkat.

Látogass el az Állatkertbe! 

hirdetes

Ha egy különleges kikapcsolódási lehetőséget keresel a családdal, akkor az Állatkertet semmiképp sem hagyhatjátok ki. Az állatkert megalapításának gondolata már az 1820-as években is felmerült, azonban csak egy kisebb szünet után, 1859-ben került szóba ismét a létesítmény megalapítása. Az alapításban leginkább Xántus János, Szabó József, Kubinyi Ágoston és Gerenday József tevékenykedett leginkább. 1866. augusztus 9-én nyitotta meg kapuit, az 1950-es évekig az egyetlen állatkert volt az országban. Azóta természetesen rengeteg változott, manapság pedig színes programokkal várja látogatóit. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Egerszalók sódombjai

Egerszalók sódombjai: Egerszalók, de nyugodtan mondhatjuk, hogy egész Magyarország egyik... Tovább

A Kibédi Hagyma

A Kibédi Hagyma: Kibéd a Kisküküllö folyó mentén, Erdély szívében, Szováta fürdő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Ételek Kirándulás Magyar