hirdetes

Kirándulóhelyek Budapest környékén

P.B.


Ha szeretnétek még kiélvezni a kellemes őszi időjárást, akkor érdemes kimozdulni, és kirándulásokat tenni. Rengeteg csodálatos hely található hazánkban, melyek közül válogathatunk. Ebben a cikkben mi most a Budapest környéki helyeket mutatjuk meg nektek! 
 

Ideális kirándulóhelyek Budapest környékén

Biatorbágy 

Biatorbágyról sokak számára csupán az outlet és a vásárlás juthat eszébe, azonban nem is gondolnánk, de ideális kirándulóhely is lehet. 

Viadukt – Az 1931-ben történt merénylet kapcsán lehet ismerős, ugyanis szeptember 13.-án Matuska Szilveszter robbantásos merénylete halálos áldozatokkal járt. A kettős völgyhíd napjainkban sokak által látogatott hely, nemcsak a látvány miatt, hanem számos túraútvonal kiindulópontjának mondható.

Kő-hegy – A Kő-hegyre is eljuthatunk, ha a Viaduktról indítjuk a túránkat. A piros jelzésű túraútvonalat kell követni, és út közben csodálhatjuk az erdő szépségét, valamint kellemesen elfáradunk a túra végére a kisebb nagyobb emelkedők miatt. Fontos, hogy bejáratott, kényelmes túracipőben induljunk neki az útnak! Ha elértük a Kő-hegyet akkor csodálatos kilátás nyílik Biatorbágyra és az Iharos-erdőre is. Ha folytatjuk a túrát, akkor kaptárkövekkel is találkozhatunk, és a beléjük vájt fülkék miértje még napjainkban sem tisztázott, mindenesetre érdekes látványt nyújtanak.

hirdetes

Nyakas-kő – A Nyakas-kő igazi geológiai értéknek számít. A kiemelkedő sziklaalakzatokat mindenképp érdemes megnézni, ha már Biatorbágyon járunk, hiszen nem csak földtudományi szempontból lehet érdekes a látványa, hanem maga a kilátás is gyönyörű onnan nézve. 

Gödöllő 

Gödöllőn akár egy teljes napot is el lehet tölteni. Elsők között érdemes megemlíteni a Királyi Kastélyt, melyet mindenképp érdemes meglátogatni, ha már itt járunk. Történelmi szempontból jelentős, hiszen köztudott, hogy Erzsébet királyné is többször is megfordult a kastélyban. A kastélyban különböző programokkal és kiállításokkal várják a vendégeket, valamint a kastély kertjében sétát tehetünk.

hirdetes

És ha már a sétánál tartunk, akkor a Gödöllői Erdészeti Arborétum egy részét is bejárhatjuk. A hatalmas területen 154 erdőtípus található, például kocsányos tölgy, akác, erdei fenyő.

Gödöllőn található egy múzeum, ahol megismerkedhetünk a város történelmével. A múzeum mellett egy hangulatos kis mozi is várja a vendégeket. Ha mindez nem lenne elég, a mozi közelében, a Fő téren is sétálhatunk, ahol játszótér, kávézó és cukrászda is található a szép környezetben. Továbbá érdemes meglátogatni a Gödöllői Iparművészeti Műhelyt is.

 
Ha érdekelnek a további részletek is, akkor lapozz a következő oldalra! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum: Budapest egyik legjelentősebb múzeuma a főváros XIV.... Tovább

Tihanyi Bencés Apátság

Tihanyi Bencés Apátság: A tihanyi apátság egy bencés apátság, amelyet Tihanyban, a... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás
X
Kövess minket facebookon!