Ezek a legszebb kirándulóhelyek hazánkban

A legkülönlegesebb kirándulóhelyek Magyarországon

LK

Bármilyen évszakról van szó, mindig jól esik egyet kirándulni, felfedezni néhány új helyet kis hazánkban a családdal, barátokkal. Magyarországon számtalan különleges kirándulóhelyet találhatunk, amiket érdemes életünkben legalább egyszer látnunk.

Ezek a legszebb kirándulóhelyek hazánkban

Szentendre

Szentendre Pest megyében található, rengeteg látnivaló, kiállítás és program vár minket ebben a gyönyörű városban. A nevezetességek között olyan különleges épületek találhatók, mint a Belgrád székesegyház, a Városháza, megtekinthető hazánk összes tájának jellegzetessége a Skanzenben, valamint több érdekes múzeum látogatására is lehetőségünk van, több között ide tartozik a Szentendrei Képtár, a Ferenczy Múzeum, a Barcsay Múzeum, a Kovács Margit Múzeum, valamint a Vajda Lajos Emlékmúzeum is.

Rám-szakadék

A Rám-szakadék Dobogókő és Dömös között, mintegy 1 km hosszan húzódik, ezen a csodás helyen kapaszkodókorlátokkal biztosított útszakaszon túrázhatunk. A szakadékban található csodálatos vízesések mellett létrákon mászhatunk fel és lejjebb. A Dobogókőért Alapítvány évente többször szervez a Rám-szakadékot érintő túrákat.

Gemenci erdő

A Gemenci erdő a családok egyik legkedveltebb kirándulóhelye. A Gemenc hazánk egyik legismertebb védett területe, de európai viszonylatban is egyedülálló. A gyönyörű erdőn kisvasúttal is végig tudunk menni, a vasút az északon fekvő Keselyűstől, és a Gemenci-erdő déli központjának számító Pörbölytől indul. A mesés tájat bebarangolva megismerkedhetünk a helyi élővilággal. A víz közelsége, az egyedülálló állatvilág és növényvilág teszi igazán páratlanná ezt a helyet.

Eger 

Ha egy különleges helyet kerestek a kiránduláshoz, Eger egy remek úti cél lehet. Heves-megye székhelye kulturális és történelmi gazdagságával rengeteg látogatót vonz az év bármely szakában. Eger egy igazán dinamikusan fejlődő magyar város, illetve jelentős oktatási és kulturális központ, emellett az egyik legjelentősebb magyar borváros. Az Egri borvidék szívében fekvő Noszvaj remek lehetőséget biztosít túrázásra, ráadásul itt található az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa, ahol kipihenhetitek a fárasztó túrázást. Ez a wellness hotel Eger mellett nem csupán wellness, hanem gasztronómiai élményekkel is várja látogatóit. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában

Szótár

Jáki templom

  Jáki templom: A jáki templom az egykori jáki bencés apátság monumentális... Tovább

Hosszú Katinka

Hosszú Katinka: a 20 háromszoros olimpiai bajnokunk egyike. Korunk egyik legnagyobb,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Kirándulás Magyar Magyarország Magyarság Utazás