hirdetes

Kispalotajátékok a Salamon-toronyban

SFV

Idén is megrendezés került Visegrádon a kispalotajátékok a Salamontoronyban. Ezen a héten ott jártunk, mutatjuk, milyen programokra számíthatnak az odaérkezők még az elkövetkező két hétben! Ételkóstoló, királyválasztás, solymász bemutató, lovagi torna, táncoktatás és népi játékok – minden, mi szem-szájnak ingere.

Kispalotajátékok Visegrádon

A visegrádi Kispalotajátékok évről-évre várja a kicsiket és nagyokat egyaránt színesnél színesebb programokkal. Ezen a héten Nekünk is volt lehetőségünk bepillantani a Salamon-torony reneszánsz kori berkeibe. Ennek örömére némileg részletesebb bepillantást engedünk most, hogy ízelítőt kaphassanak, akiknek esetleg kedvük támadt meglátogatni az eseményt még az elkövetkező két hétben.


Népi játékok, kézműves foglalkozás


A kispalotajátékok teljes ideje alatt, a reggeli óráktól egészen a műsorok végéig próbálhattunk ki mindenféle kézművességet, középkori fajátékokat, és a lovagitornának is szerves részét képező íjászkodást és csatacsillag-hajítást. A kézműves foglalkozás keretein belül önthettünk gyertyát, készíthettünk agyagból emléktárgyat és fonhattunk kulcstartót és karkötőt fonalból egy papírkorong segítségével.


Reneszánsz táncbemutató és táncoktatás


A táncoktatás keretin belül a jelenlévők mind közösen, körtáncként tanulhattunk meg néhány lépést a hagyományos reneszánsz-kori tánclépésekből, majd a bátrabbak párt találva maguknak kisebb csoportban is megmutathatták, mit tanultak. 

hirdetes


Solymászbemutató


A solymászbemutató keretein belül érdekes információkat tudhattunk meg a solymászatról – tudtátok például, hogy nem csak sólyommal lehet solymászkodni? Majd ezt követően a hallottak alátámasztásaként testközelből megcsodálhattuk, hogyan is kommunikál egymással a sólyom és gazdája. Csodálkozó tekintetek, nagy elámulások és hatalmas öröm kísérte a bemutatót, melynek során mind a kicsik, mind a nagyobbak fülig érő szájjal gyönyörködtek a hihetetlen szépségű madárban.


hirdetes
Haditorna bemutató


Végezetül a Szent-György lovagrend műsora tette fel a koronát az eseménysorozatra. Elsőként király- illetve királynőválasztásra került sor a közönség soraiból, majd a frissen felavatott uralkodók kiválaszthatták udvaroncaikat, beleértve az udvaribolondot is, hogy Ők, mint a királyi udvar szerves részei, ne a lelátóról, hanem testközelből nézhessék végig a haditorna bemutatót. Ennek során megtudhattuk, hogyan is mutat az, ha valaki valóban hozzáértő módon használja a csatacsillagot és az íjat, melyeket korábban mi is kipróbálhattunk. A lovagok szemtelenül pontosan találtak célba minden egyes alkalommal, legyen szó akár három egyszerre elhajított csatacsillagról, vagy futás közben kilőtt nyilakról. Ha mégsem így történt, megkapták megérdemelt büntetésüket. Az előadás utolsó momentumaiként a hű lovagok összecsaptak egymással az uralkodók kegyeiért.


Ha kedvet kaptatok az eseményhez, akkor október 8-án és 14-én még Ti is megtekinthetitek a programsorozatot. Jegyeket a Kispalotajátékok weboldalán tudtok vásárolni. 

Ui.: Ezúton szeretném jelezni kedves olvasóink felé, hogy a fentebbi írás nem hirdetés jellegű, csupán a szerző lelkes élménybeszámolója, melyekkel másokat is szórakozásra kíván ösztönözni.


Ui.2.: A címben szereplő kép csak illusztráció, az eseményről készült fotókat szintén annak honlapján találják.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

Sümegi vár

Sümegi vár: Az ország legszebb vidéken található vára. Sümeg vára a Balaton-felvidék... Tovább

Tovább a lexikonra
Kirándulás Magyar Magyarország Programajánló Szórakozás Utazás
X
Kövess minket facebookon!