hirdetes

Az egyik legnagyobb név kiszáll a Forma-1 ből, mutatjuk az okot

VN

A Honda ma délelőtt bejelentette, hogy 2021 után nem vesznek már részt a Forma-1-ben. Az idei szezonban is motorbeszállítóként működtek a nagysikerű Red Bull és az AlphaTauri istállókat szolgálták ki. Hogy mi lesz ezután a sorsuk, hogyan folytatja a Red Bull, azt valószínűleg még maguk a csapatok sem tudják. 

Kiszáll a Honda a Forma-1-ből

Ezért hagyja el a Honda a Forma-1-et

A japán gyártó tehát a következő szezon végével itt hagyja a száguldó cirkuszt. Minden bizonnyal a koronavírus járvány okozta nehézségek is közrejátszanak a döntésükben, de a hivatalos indok az, hogy fejlesztési erőforrásaikra az autóipar gyökeres átalakulása miatt máshol szeretnék kamatoztatni. „A jelenlegi helyzet egyik autógyártónak sem jó, mivel a környezetvédelem érdekében az elektromos autózás egyre nagyobb teret kap. Összegezzük a számokat, és zárt ajtók mögött átbeszéljük a helyzetet.”  A koronavírus nem kedvezett sem a Forma-1 népszerűségének azzal, hogy zárt kapuk között, az eredeti verseny naptárat teljesen felborítva rendezik meg a versenyeket, sem pedig az utcai autók eladásának, a gazdaság időleges megállása.

hirdetes

Pont most lett versenyképes a Honda

A Honda hosszú kihagyás után 2015-ben tért vissza az autóversenyzés király kategóriájához, ekkor a McLaren motorbeszállítójaként, azonban nem minden a tervek szerint alakult, fogalmazzunk úgy, hogy a várt sikerek elmaradtak, ezért 3 sikertelen év után a 2 nagy név el is vált egymástól elég rossz hangulatban. A következő évben a Honda a Toro Rossóval kötött szerződést, ami olyannyira jól sikerült, hogy a következő évben, a nagytestvér, Red Bull Racing is Hondára cserélte, az addigra jól megszokott Renault motorokat. A társulás egész jó eredményeket hozott, mindkét fél elégedett volt. Tavaly Verstappen révén három győzelmet szerzett a Red Bull Honda, de az idei csonka évben is már 2 első helyet elhozott a Honda, egyiket szintén Verstappen a Red Bullal, a másikat pedig sokak meglepetésére Pierre Gasly az Alpha Tauri-val. 

hirdetes

Nehéz helyzetben a Red Bull

Ezzel a döntéssel kétségtelenül az osztrák istálló került a legnehezebb helyzetbe, ugyanis pont most kezdett el gyümölcsözni ez a kapcsolat, és mielőtt még a sikereket learathatnák, újra az egészet előről kell kezdeniük egy másik partnerrel. A csapatfőnök, Christian Horner ennyit reagált a bejelentésre: „Tudjuk, hogy mennyire nehéz volt egy ilyen döntést meghoznia a Hondának, az okot pedig értjük és tiszteletben tartjuk.” Nehéz helyzetben van a csapat, mert nem elég, hogy új motorbeszállítót kell keresniük 2022-re, a Honda valószínűleg ezek után már nem fog többet motorfejlesztésekre költeni, és nem lesz 100%-osan motivált a győzelemben.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Magyar szürke szarvasmarha

Magyar szürke szarvasmarha: Hungarikumnak számítanak. Pontos eredete nem ismert, azonban nagy... Tovább

1990-es választások

 A  rendszerváltás utáni első országgyűlési választás volt... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Külföld Sport Technológia
X
Kövess minket facebookon!