hirdetes

A legszebb karácsonyi történetek: 5 klasszikus karácsonyi mese teljes szöveggel- az adventi időszakra

VN, ZH

Az adventi időszak, az ünnepekre való hangolódás már elkezdődött, reméljük már mindenkit kezd átjárni a karácsony szelleme. De nem a mindenfélét összevevős karácsonyi szellem, hanem az az igazán szeretős. Ehhez most kerestünk is igazán szívbem arkoló karácsonyi történeteket, amiket megoszthattok egymásnak, felolvashattok a gyerekeknek, unokáknak, vagy csak úgy magatokban is!

5 legjobb klasszikus karácsonyi mese

Ernst Theodor Amadeus Hoffmann: Diótörő

Nem véletlenül az egyik legsikeresebb, és legépszerűbb karácsonyi mű E. T. A. Hoffmann Diótörője, amit megannyi feldolgozásban megtekinthetünk, színre vitték már nem is egyszer, de mesék is készültek a könyv alapján. Sőt, ha igazán jól átgondoljuk, emiatt van tele karácsonykor minden Diótörő figurákkal, valóságos karácsony jelképpé vált. Szóval miért is ne olvasnád el ezt a világhíres karácsonyi történetet, ami megidézi a gyerekkor várakozással teli időszakát, a meghitt családi együttlétet, az ajándékbontás izgalmait, miközben elrepít egy különleges világba, ahol masíroz a mézeskalács-hadsereg, csokiházak és mézzel folyó patakok vannak. De talán nem is ez a legfontosabb, hanem a történet tanulsága. Hogy mi lenne az? Olvasd el IDE kattintva és meg tudod!  

Hans Christian Andersen: A kis gyufaárus lány

A Diótörő talán a legismertebb karácsonyi történet, de nehéz volt ennek ellenére nem a kis gyufaárus lány történetével nyitni ezt a legszebb karácsonyi történteket felsorakoztató listát, ugyanis nekem ez a személyes kedvencem, amit annak idején szinte minden héten legalább 2-szer kértem anyától, és még nagyobb koromban is néha-néha előveszem. Az Andersen mesék egyébként is annyira szépek, minden gyereknek kell egy Andersen mesekönyv! A szegény gyufaárus lány története nagyon megható, és a mesében végig együtt lehet vele érezni, tényleg nagyon nagy élmény olvasni és hallgatni is. Itt megtaláljátok!  

hirdetes

Hans Christian Andersen: A fenyőfa

Ha már Andersen, akkor A fenyőfa története sem maradhat le a listáról, ez a közel sem vidám történet ugyanis nagyon sok mindenre megtaníthatja a kicsiket és nagyokat egyaránt. Emlékszem gyerekkoromban mennyire szerettem ez is, sosem felejtem el a tv-s feldolgozását sem, amikor megszólalt a Andersen meséket jelző zene, már rohantunk is a tv elé, majd lelankadd szájjal, de a szívünkben jósággal tele néztünk a fenyő történetét! Olvassátok el ITT, mert nagyon tanulságos!

hirdetes

Charles Dickens: Karácsonyi ének

Minden bizonnyal már mindenki várta, hogy a Karácsonyi ének egyszer csak felbukkanjon ezen a listán, és igen, egészen jól gondoltátok, ennek a történetnek bérelt helye van itt, ugyanis tényleg egy nagyon szívhez szóló és tanulságos karácsonyi történetre bukkanhatunk a lapokat lapozgatva. Ebenezer Scrooge fösvény milliomos történetét biztsoan mindenki ismeri, de azért érdemes egy évben egyszer elő venni, és feleleveníteni a Dickens írta tanulságokat, és megosztani az unokákkal is! ITT online is megtaláljátok!

Jacob és Wilhelm Grimm: A suszter manói

Ha csodaszép karácsonyi mesékről, történetekről van szó, akkor a Grimm testvérek neve sem maradhat el. Most A suszter manói nevezetű történetük került ide, ami megint csak egy szívbe markoló és tanulságos történet. Ti ismeritek? ITT tudjátok elolvasni!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Szikvíz

Szikvíz:Hungarikum. Felfedezése a véletlennek tudható be. A szódavíz készítéséhez... Tovább

Szótár insert teszt

Szótár insert teszt   Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Magyarország Programajánló Szórakozás Történelem