hirdetes

Hogyan lehet használni a klímát télen fűtésre?

VN

Nyáron a nagy melegre való tekintettel beszereltetted te is a klímát, vagy éppen most tervezed beszereltetni, és érdekel, hogy valóban lehet-e használni a klímát a hűtés mellett fűtésre is hatékonyan? Lássuk hogyan lehet használni a klímát fűtésre!

Fűtés klímával

Hogyan fűtenek a klímák?

A többségnek a klíma, légkondicionáló berendezés szavak kapcsán rögtön a hűtés jut eszébe, pedig ezeket az eszközöket nemcsak erre lehet használni, hanem hűtésre is. Egy korszerű klíma ma már multifunkcionális, nyáron a melegben hűt, télen a hidegben fűt. Leegyszerűsítve ez úgy zajlik, ha hűtés helyett fűtésre használjuk a klímánkat, hogy megcserélődik a kültéri és beltéri egység fogalma, amihez csupán egy négy járatú szelepre van szükség, ami megfordítja a hűtőközeg áramlásának irányát. 

Bármilyen hidegben lehet klímával fűteni?

A régi, úgynevezett On/Off rendszerű berendezések fűtési működési tartománya jellemzően 0 fokig terjedt, ezzel szemben a korszerűbb inverteres készülékek -10, -15, de van amelyik akár -20 fokig is képes ellátni fűtési feladatát. tehát amennyiben ilyen készülékkel rendelkezel a legnagyobb éjszakai fagyok idején is nyugodtan fűthetsz klíma segítségével, ugyanis Budapesten az elmúlt évek során nem volt hidegebb -15 foknál.

hirdetes

Milyen előnyei vannak a klímával való fűtésnek?

Tehát lehet klímával fűteni, de miért fűts klímával? Azért, mert egy ilyen rendszernek a kiépítése sokkal gyorsabb, mint más fűtő rendszereké, akár egy nap alatt elkészül egy teljes háznak a rendszere, illetve két legyet ütsz egy csapásra, fűtő és hűtő rendszered is lesz. Nincs szükség kéményre, a levegő jóval tisztább lesz, és nem áll fent szénmonoxid mérgezés kockázata sem, valamint egyéb tűz és robbanásveszély sincs. Hosszú élettartamre lehet számítani, és még napelemes rendszerhez is csatlakoztatható. Valamint a beruházási költségek is jóval kedvezőbbek, és a karbantartását is olcsóbban meg lehet úszni, az üzemeltetésről nem is beszélve. 

Megéri klímával fűteni?

Sokan azt gondolják, hogy klímával fűteni nem gazdaságos, azonban a mai korszerű, fűtésre optimalizált klímákra ez nem igaz. Mint írtuk fentebb egyrészt a kiépítésük is olcsóbb, másrészt a karbantartásuk is, harmadrészt pedig az átlagos berendezések a gázfűtéssel megegyező áron, a magasabb hatékonyságú készülékek akár kedvezőbb áron is befűtik otthonunkat.

hirdetes

Ilyen egyszerű klímával fűteni?

Persze nem ilyen egyszerű az egész, hiszen oda kell figyelni a klíma berendezés megfelelő használatára, de nem kell megijedni ez csak annyiból áll, hogy szakemberek segítségével téliesíteni kell a klímát.

Ha te is szeretnél klímával fűteni, de nem rendelkezel klíma berendezéssel, akkor itt a remek alkalom, hogy beszerezd a fűtő klíma akció keretén belül a BudaKlímától kedvezményes áron saját fűtő-hűtő berendezésedet! Élvezd nyáron a kellemes hűs időt, télen pedig a meleget egyetlen készülék segítségével! Budapest egész területén teljesen ingyenes a felmérés, és tanácsadás, keresd őket bizalommal! 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Kékcsőrű réce

Kékcsőrű réce: nemzeti értékünk, szigorúan védett állat. A kékcsőrű réce vagy... Tovább

Gönc Árpád

Gönc Árpád: a modernkori Magyarország elnöke, aki két cikluson keresztül gyakorolta a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek