hirdetes

A Balaton-felvidék legszebb kilátása egy padról nyílik: Kő orra kilátóhely

VN

A Balaton-felvidék egyszerűen olyan csodálatos, hogy az szavakkal ki sem fejezhető. Ha a saját bőrödön akarod érezni ezt a csodát, akkor a Kő orra kilátóhelyet kell felfedezned. Ha van egy kis szerencséd, akkor a padon üldögélve hosszas percekig élvezheted a semmihez sem fogható panorámát, és a természet csodás nyugalmát. Köszönjük szépen a csodás fotót Pleszinger Lászlónak, aki aktív tagja a bakancslistás helyek Facebook csoportunknak, és rendszerint meseszép fotókat oszt meg velünk. Lépj be te is IDE! 

Kő orra kilátóhely Balaton

Kő orra pad, a legszebb kilátással

A Kő orra pad, egy egyszerű piros-fehér-zöldre festett pad, ami még csak nem is új darab, viszont, ha leülve kipróbálod, akkor az innen nyíló panorámát, és így a padot is sokáig emlegetni fogod. Ez a hely nem annyira ismert, így nem annyira felkapott. Ha van egy kis szerencséd, akkor senki még csak a környéken sem lesz, így el tudsz majd időzni ezen a helyen, ahol egy különleges szemszögből nézheted meg a Balaton környékét. A Kő orra kilátóhely 406 méteres magasságban található, a különlegessége abban rejlik, hogy látszik, milyen magas lehetett az eróziók, külső erők pusztítása előtt a felszín. Az összes Tanúhegy belátható.

Kő orra kilátóhely, avagy a Balaton-felvidék legszebb kilátása

hirdetes

Sokak szerint hazánk legszebb panorámája nyílik erről a helyről, ami csak egy apró kitérő az Országos Kék Túra útvonaláról, viszont annál nagyobb WAO élménnyel jár. „Gyönyörű panoráma. Könnyen megközelíthető, Lesencefalu szőlőhegy buszmegállótól a kék jelzésen 10-15 perc.”- írja egy kommentelő, aki megjárta, és megcsodálta ezt a meseszép helyet. Nemcsak nyáron érdemes itt kirándulni, sőt nyáron a legkevésbé, hiszen a nagy melegben inkább a tóparton lehet kellemesen időt tölteni, illetve a hatalmas lombok miatt a kilátás is sokkal kevésbé élvezhető. Mire lehet rálátni? Szinte mindenre! A Balaton szinte egész környékére, a szigetszerűen előbukkanó Tanúhegyekre is. Lehet látni a Bakony előterében tanyázó híres bazaltsapkás a Szent György-hegyet is például, sőt még a távolabbi Somlót, és az azon túl távoli Kab-hegyet is látni lehet látni. 

hirdetes

Hogyan lehet eljutni a Kő orra kilátóhelyre?

Ha fel szeretnéd fedezni a Kő orra kilátóhelyet. A tavaszi napsütésben egy kicsit megpihenni, feltöltődni, vagy esetleg még a téli fényekben megcsodálni a Balatont, és a Balatont körülölelő csodás tájat, akkor Várvölgyet kell becéloznod, és ennek a falunak a központjából útnak indulnod. A Zsógor köz végén, a Várvölgy Panzió mellett indul egy turista út ezt kell követni, majd a piros jelzés fog az erdőbe vinni. De a Tapolcát Keszthellyel összekötő, a Lesence-vidéken és Várvölgyön át kanyargó útról, a „Lesencefalu, szőlőhegy” buszmegállótól is meg lehet közelíteni a kilátót, egy rövid kaptatón keresztül, ahogyan a fenti kommentben is olvasható.

Forrás: Fotó: Pleszinger László

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Népszava

Népszava: A Népszava nagy múltú magyar politikai napilap. Eredetileg a Magyarországi... Tovább

Nagyhét

Nagyhét: A tavaszi, egészen pontosan a húsvéti ünnepkör része. A nagyhét jeles napjai... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek Kirándulás Magyarország Magyarság Programajánló Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!