hirdetes

Vasárnap ingyenes lesz a belépése a Terror Házába

VN

Változatos programokkal készül idén is a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeum: február 19. és 25. között rendhagyó tárlatvezetésekkel és történelemórákkal, múzeumpedagógiai foglalkozásokkal, emlékünnepséggel, gyertyagyújtással, ingyenes nyitvatartással és fényfestéssel emlékeznek a kommunista diktatúrák áldozataira.

Kommunizmus áldozatainak emléknap Terror Háza 2024

Elkezdődött az emlékezés hete   

Az MTI hírportálján láttuk meg a hírt, miszerint a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából egész héten rendhagyó programokkal, vasárnap ingyenes nyitva tartással várja az érdeklődőket a Terror Háza Múzeuma. A programok már el is kezdődtek, de még van egy fél hetetek, hogy ki is használjátok őket. Hétfőn egész nap ismert sportolók, színészek, zenészek, énekesek tartottak rendhagyó tárlatvezetéseket középiskolai diákoknak, például Kótai Mihály ökölvívó, Bánovits Vivianne, Katona Kinga, Kopek Janka, Szabó Sebestyén László, Zámbori Soma színművészek, Kovács Ákos zeneszerző, énekes, Zsédenyi Adrienn énekesnő, Vastag Csaba, Nyerges Attila énekes vagy Egri Péter énekes, gitáros, dalszerző, a Mystery Gang együttes frontembere.

Ismeretterjesztő előadások a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából

hirdetes

Február 20. és 23. között a múzeum történészei ismeretterjesztő előadásokat tartanak a történelem iránt érdeklődő felsős és középiskolás diákoknak. Ezeken a tanulók megismerkedhetnek a magyar vidék 1945 utáni szovjetizálásának történetével, a kommunista propagandagépezet plakátjaival, valamint az 1945 és 1956 közötti ávós terrorral. Történészeik bemutatják Brenner Jánosnak, az egyházüldözés mártírjának a sorsát, beszélnek Kovács Bélának, a Független Kisgazdapárt (FKGP) egykori főtitkárának diktatúra elleni harcáról, valamint a marxista-leninista "reneszánsz" mibenlétéről - olvasható a tájékoztatásban.

Több kiállítást is megismerhetnek a diákok  

A rendhagyó történelemórák mellett múzeumpedagógiai foglalkozások is lesznek, a kommunista propaganda, a kényszermunka, az ávós világ, a koncepciós perek és az antikommunista ellenállás témaköreivel. Ezenkívül - írták - a múzeum Nagy bűntetthez nagy eszme kell! című új időszaki kiállítását is megismerhetik a diákok a múzeumpedagógiai foglalkozásokon.

hirdetes
    

Ingyenes belépés a Terror Házába a kommunizmus áldozatainak emléknap alkalmából

A közlemény szerint a részvétel a rendhagyó történelemórákon és a múzeumpedagógiai foglalkozásokon regisztrációhoz kötött. Információt az alábbi oldalon kaphatnak az érdeklődők. Február 25-én, vasárnap a múzeumba a belépés ingyenes, a látogatók egész nap gyertyagyújtással emlékezhetnek a kommunista diktatúrák áldozataira a múzeum előtti Hősök falánál. Aznap délután négy és este 11 óra között fényfestés lesz látható a Terror Háza Múzeum falain.

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Margit híd

Margit híd: Budapest főhídjainak egyike. A budapesti Margit híd a Szent István körutat és a... Tovább

A tradíció

A tradíció szó a latin tradere (átadni) igéből származik. Jelenthet bármilyen... Tovább

Tovább a lexikonra
Belföld Érdekességek Hírek Magyar Programajánló Regény Retró Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!