hirdetes

4 könnyed túraútvonal, ha ledolgoznánk a karácsonyi falatozást

ZH

A téli időszakban, amikor a karácsonyi ünnepek körül sokszorosan nő az elfogyasztott kalóriák mennyisége, jó ötlet lehet egy kis friss levegőn való kikapcsolódás és mozgás. Az alábbiakban négy könnyed túraútvonalat mutatunk be, amelyek segítenek átmozgatni magunkat, miközben élvezhetjük a téli szépségeket.

könnyed túraútvonalak

Könnyű túraútvonalak az éveleji átmozgatáshoz


Ahogy a karácsonyi ünnepek bőséges asztalai mögött eltelt napok után sokan érezzük, hogy mozgásra, friss levegőre és természetközeli élményekre van szükségünk. A hideg téli napok azonban nem kizárólag a lakomák és pihenés jegyében telnek el, hiszen számos könnyed túraútvonal kínálja magát a lehetőséget a testmozgásra és az új évi kikapcsolódásra. Az alábbiakban négy olyan varázslatos túraútvonalat mutatunk be, melyek ideálisak a karácsonyi ünnepi időszak utáni kikapcsolódáshoz és a természet szépségeinek felfedezéséhez.

Dobogókő

Bár az ünnepi lakomázás után talán nehezen képzeljük el magunkat egy komolyabb túra során, Dobogókő környékén több kevésbé megterhelő útvonal is várja a természetkedvelőket. Az egyik ilyen 11 kilométeres szakasz, amely a vendégháztól indul, és nagyjából két óra alatt bejárható. A túra részleteiről ITT tájékozódhatunk.

hirdetesGuckler Károly Tanösvény

A Hármashatár-hegy oldalában kanyarogó 3,5 kilométeres sétány Budapest külvárosában ideális választás lehet a könnyed séta kedvelőinek. Az interaktív táblák érdekessé teszik az utat, mely során két kilátóponton is megpihenhetünk, élvezve a főváros északi régiójának panorámáját. A terep könnyed, és könnyen megközelíthető autóval vagy tömegközlekedéssel, így gyerekekkel és kutyával is kiváló választás.

hirdetes

Fóti-Somlyó Tanösvény

A Gödöllői-dombság területén elterülő tanösvény körülbelül 3,5 kilométeres körtúraként Páy-présházból indul, majd visszatér ide. Az útvonal dombok között vezet, és számos információs panelet találhatunk a természet és a környező terület történetéről.

Naplás-tó

A 16. kerület szélén elhelyezkedő Naplás-tó környéke ideális a családok számára. A természetvédelmi terület környéke erdőkkel teli, jól kitaposott útvonalakkal. A tóhoz biciklivel, autóval és tömegközlekedéssel is könnyedén eljuthatunk, így mindenki számára hozzáférhető.

Ezen könnyed túraútvonalak mentén nemcsak a testünket mozgathatjuk át, de lehetőség nyílik a természet szépségeinek élvezetére és a karácsonyi nyüzsgés utáni lecsendesedésre is. Ideális választás mindazoknak, akik szeretnék kiegyensúlyozni az ünnepi lakomák okozta mozgáshiányt és friss levegőn töltött idővel tölteni az új évet.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

A kopjafák

A kopjafák: A halál utáni élet ősi magyar elképzelése abból az alapgondolatból indul ki,... Tovább

Aradi vértanúk

Aradi vértanúk: Az aradi vértanúk az a 12 magyar tábornok és egy ezredes voltak, akiket az... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás