hirdetes

6 Kihagyhatatlan utazós könyv Karácsonyra, világjáró szeretteinknek

ZH

Ahogy beköszönt az ünnepi szezon, és az emberek készülnek az ajándékvásárlásra, egy kiváló könyv mindig időtálló ajándék lehet. Ezúttal összegyűjtöttünk hat letehetetlen utazós könyvet, amelyek nemcsak a világ különböző pontjaira kalauzolnak el minket, de egyben izgalmas, felejthetetlen történetekbe is beavatnak, ideális választások karácsonyi meglepetésként világjáró szeretteink számára.

könyvek utazás szerelmeseinek

Könyvek világjáró utazó szeretteinknek karácsonyra


Ahogy beköszönt az ünnepi szezon, számos házi szakács kreatívabbá válik, miközben elkészíti a család és barátok számára az év végi ünnepi fogásokat. Azonban a lazac, kacsa, liba és egyéb prémium alapanyagok híresek drágaságukról, és idén, a gazdasági kihívások közepette, a költségek kordában tartása még fontosabb. Ha te is szeretnél lenyűgöző ünnepi ételeket készíteni, de nem tervezel mélyen a pénztárcádba nyúlni, akkor ezek a költséghatékony receptek kiváló választások lehetnek az ünnepi asztalra. Tekintsük át az öt tippünket, amelyek segítségével finom fogásokat varázsolhatsz az asztalra, anélkül, hogy az anyagiak túlságosan megterhelnének!


1.    A FESZÜLTSÉG SZERELMESEINEK: LUCY CLARKE: A TÚRA

A Sunday Times Bestseller kiadványban négy barát életútját követhetjük nyomon. A szereplők hátizsákot ragadva Norvégia gyönyörű erdeibe indulnak azért, hogy maguk mögött hagyják az átlagos hétköznapokat. Köztük és a hegycsúcs között nincs semmi egyéb, csak az érintetlen erdő és a metszően kék ég. Az erdőnek viszont van egy sötét oldala: egy évvel ezelőtt a térségben nyoma veszett egy nőnek, azóta pedig a hegységet gyanakvás és megválaszolatlan kérdések övezik. Mondani sem kell, hogy a baráti társaság útja pontosan a rejtélyek kellős közepébe vezet, a túraútvonalon viszont találkoznak valakivel, aki nagyon nem szeretné, hogy a titok a felszínre kerüljön.

hirdetes

2.    A FEJLŐDÉSREGÉNYEK RAJONGÓINAK: PAOLO COGNETTI: NYOLC HEGY

A nagyvárosban nevelkedett Pietro szülei úgy döntenek, hogy vesznek egy nyaralót egy apró alpesi faluban. A fiú apja szenvedélyes hegymászó, tudását pedig végre át szeretné adni neki. Az apa-fiú páros sorra hódítja meg a több ezer méteres hegycsúcsokat, közben Pietro egy barátra is talál, aki bevezeti őt a környék titkos helyeibe. A könyv az erős természeti képek mellett a két – idővel felnőtté cseperedő – fiú kapcsolatára fókuszál.


3.    A TÚLÉLŐREGÉNYEK KEDVELŐINEK: CHERYL STRAYED: VADON


A mindössze huszonhat éves Cheryl úgy érzi, élete már egy ideje nem halad semerre. Az élete során számos tragédiát és kudarcot átélt nő depressziója közepén úgy dönt, nekivág a több ezer kilométeres Pacifikus Tanösvénynek. A fizikai és mentális szempontból is borzasztóan megpróbáltatott utat végül három hónap alatt sikerül megtennie, mely során barátokra lel, és nem utolsó sorban lelki erejét is megtalálja.


hirdetes
4.    A ROMANTIKA ÉS AZ ÖNFELFEDEZÉS SZERELMESEINEK: GAYLE FORMAN: CSAK EGY NAP

A fiatal amerikai Allyson burokban nevelték szülei, ám az érettségire szánt ajándéka örökre megváltoztatja az életét. Szüleitől egy nyugat-európai körutazást kap, aminek kulcsfontosságú helyszíne London: itt ismerkedik össze egy Shakespeare-előadáson Willemmel, akivel a regény során sorsfordító kapcsolatot alakít ki. Allysonra egy fordulatot követően élete legmeghatározóbb éve vár, mely során felfedezi önmagát, saját szenvedélyeit és talán arra is rájön, mi is az az igaz szerelem.

5.    A FELTÁRÓ, ILLUSZTRÁLT KÖNYVEK IRÁNT ÉRDEKLŐDŐKNEK: GUNNAR GARFORS: AHOL CSAK A MADÁR JÁR


Gunnar Garfolds Guinness-rekorder médiaszakértő, író és világutazó könyve olyan távoli és ismeretlen helyekre kalauzol el minket, mint Bissau-Guinea, Kiribati vagy éppen Nauru. A könyvben bemutatja az itt lakó helyiek mindennapjait, az úti célokat érintő politikai-társadalmi konfliktusokat, és persze a varázslatos tájakat, ahova szerencséje volt eljutni.


6.    AZ EMBERI VISELKEDÉS IRÁNT ÉRDEKLŐDŐKNEK: KEPES ANDRÁS: ISTENEK ÉS EMBEREK

A történet szerint három magyar házaspár a tél közepén egy svájci luxusvillában reked. A válogatott gasztronómiai finomságok mellett a múltjuk és a jelenük is terítékre kerül, miközben az író napjaink erkölcsi és szellemi dilemmáit jeleníti meg kapcsolataikon keresztül. Szerelem, szexualitás, barátság, gyanakvás, bírvágy és hatalom: többek között ilyen témákat dolgoz fel Kepes András téli könyve.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Paprikás csirke

Paprikás csirke: Az egyik leghíresebb magyar étel, ami Magyarország egyik legismertebbjének... Tovább

Darnyi Tamás

Darnyi Tamás: Magyarországnak 3 4-szeres olimpiai bajnoka van, Darnyi Tamás az egyik közülük.... Tovább

Tovább a lexikonra
Alkotás Állatok Belföld Érdekességek Ételek Európa Gasztronómia Hírek Kirándulás Külföld Magyar Magyar történelem Magyarország Magyarság Programajánló Regény Retró Sport Szórakozás Technológia Történelem Utazás
X
Kövess minket facebookon!