hirdetes

Hol tudunk jégkorcsolyázni? - A legjobb Budapesti korcsolyapályák

MBori

Régen a nagy hideg, és a fagy miatt a tavak felszíne befagyott, ezért nem volt szükség mesterségesen kialakított korcsolyapályákra. Ma azonban sajnos a felmelegedés miatt már szükség van rájuk. Országszerte szinte minden nagyobb község, illetve város kialakít korcsolyapályákat, hiszen erre a téli sportra van a legnagyobb igénye az embereknek. Cikkünkben összeszedtünk 5 Budapesti korcsolyapályát, ahova érdemes ellátogatni!

Ezek a legjobb korcsolyapályák Budapesten

Itt a tél, a hideg, és egyre nehezebben vesszük rá magunkat, hogy kimozduljunk és sportoljunk valamit. Erre találták ki a jégkorcsolyázást! Felöltözünk jó meleg ruhába, elővesszük a korcsolyánkat, és már a szemünk előtt látjuk azt a meghitt hangulatot, amikor ráállunk a jégre, és elkezdünk siklani. A mozgástól kimelegszünk, elmúlik a hidegérzet, és mikor lejövünk a jégről, elkortyolgatjuk a pálya melletti bódékban vásárolt meleg teát vagy forralt bort. Már ha csak a korcsolyázás hangulatára gondolunk, akkor is megjön a kedvünk a mozgáshoz. Szerencsére ma már szinte minden ötödik nagyobb falura jut egy korcsolyapálya, Budapesten pedig majdnem minden kerületre. Elhoztuk Nektek az 5 legjobb Budapesti korcsolyapályát, ahova idén érdemes ellátogatni!

Budapest Park Jégvilág

A Budapest Parkot mindenki ismeri a nyári koncertjeiről, és legalább egyszer jártunk is már ott. Nagy szomorúságunkra az eddigi években ősz végétől tavaszig bezárta kapuit a Park, mivel a szabadtéri koncertekhez, programokhoz már nem kedvezett az időjárás. Idén télen azonban úgy döntöttek, hogy ebben a hideg időszakban is kihasználják a helyszín adottságait. A nyári tánctérként ismert területen műjégpályát alakítottak ki, hogy az ide látogatók ebben az évszakban is élvezhessék a Park szépségét. Az 1200 négyzetméteres korcsolyapályának van egy “folyosó” szakasza is, ahol kettesben, romantikusan elbeszélgetve körbe lehet menni. A pálya a hét minden napján nyitva van – hét közben a délutáni időszakban, hétvégén pedig reggeltől estig. A napok 90 perces idősávokra vannak osztva, így a rendszeres takarítás is megoldott az idősávok között.

hirdetes

Városligeti műjégpálya

A Városligeti műjégpálya talán a legismertebb, és legrégebbi Budapesti korcsolyapálya. Hétvégén készülni kell rá, hogy nagyon sokan vannak, pont a nevezetessége miatt. A csodálatos épületek között tudjuk űzni a téli sportot, egy több mint 12.000 négyzetméteres területen. Nem is csoda, hogy ide látogatnak el a legtöbben, annak a reményében, hogy megállások, és torlódások nélkül tudnak siklani a jégen. A pálya a hét minden napján nyitva van, és oktatás igénylésére is van lehetőség, amennyiben először korcsolyáznánk.

Advent Óbuda, Fő tér, Békásmegyeri Piac

hirdetes

Óbudán a nagy érdeklődés miatt 2021-2022 telén két helyszínen is van lehetőség jégkorcsolyázásra. Egyik pálya a Békásmegyeri Piac területén lett felállítva, a másik pedig a Fő téren. A belépés mindkét pályára ingyenes, korcsolya bérlésre, élezésre illetve átöltözésre is van lehetőség! A korcsolyapályák február végéig tartanak nyitva, addig a hét minden napján látogathatóak.

Winter Wonderland, Westend

A Westend bevásárlóközpont tetőterasza az utóbbi időben egyre nagyobb szabású, és egyre változatosabb programok helyszínévé vált. A Winter Wonderland rendezvényhelyszínre ingyenes a belépés, itt található többek között a jégpálya is, aminek azonban van használati költsége. A helyszínen felállítottak egy karácsonyi körhintát is, aminek a használata ingyenes, csak online applikációban lévő kupon használatához kötött. A korcsolyapálya mellett van lehetőség mindenféle finomság, például kürtöskalács megvásárlására is, ha netán megéheznénk a sport közben. 

Müpa jégpálya

A Müpa jégpálya idén megújult formában nyitott meg, így az ide látogatók a csodálatos Dunai látkép mellett egy több mint 300 négyzetméteres területen élvezhetik a téli sportot. A fedett pályán akár élő zenei kíséret mellett tudunk korcsolyázni a hét minden napján. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Európai Unió

Európai Unió: Az Európai Unió (jelenleg még) 28 tagállamból álló gazdasági és politikai... Tovább

Május elseje

Május elseje: Ki ne emlékezne a boldog május 1-kre? Anno azonban még nem az volt szokásban,... Tovább

Tovább a lexikonra
Magyar Magyarország Programajánló Sport Szórakozás