hirdetes

Büntetik a turistákat a horvát tengerparton - Újabb szabályokkal korlátozzák a turistákat Horvátországban

ZH

Horvátországban egyre több ember háborodott fel a turisták öltözködését illetően, ugyanis nem csak a strandon, hanem az utcán is sokan erősen hiányos ruházatban vagy fürdőruhában mászkálnak. A horvát hatóságok ez ellen szeretnének tenni, és komoly bírságokat is kiszabhatnak rád is, ha erre nem ügyelsz!

turista szabályok

Büntetik a turistákat a horvát tengerparton


Pag szigetén érdemes odafigyelni az öltözködésünkre, ugyanis komoly bírságokat is kiszabhatnánk ránk, ha nem ügyelünk rá mit viselünk. A konzervatívabb helyieket az elturistásodott szigeten egyre jobban zavarja a lenge öltözékben flangáló fiatalok viselkedése, akik nem csak bikiniben, de az esti szórakozásra is kevesebbet takaró ruhákat választanak. Egyes szórakozóhelyek már bevezették a dresscode-ot és a lenge öltözetű hölgyeket és urakat már nem engedik be. Hvar sziget fővárosában pedig a hatóságok már 500 eurós bírságot is kiszabhatnak, az utcai alkoholfogyasztásért pedig 700 euróra is megbüntethetnek.

hirdetes

Több horvát városban is büntetik a turistákat


Pag és Hvar szigetéhez hasonlóan több város is követi a példát Horvátországban, például Dubrovnik, Rovinj, Split és Zadar is tervezi a komolyabb szabályok bevezetését, de egyelőre még zavartalanul és büntetlenül választhatjuk meg öltözetünket. A közterületen való alkoholfogyasztással azonban már más a helyzet, a horvát törvények tiltják ugyanis a szeszes italok közterületen való fogyasztását, bár erre nem igazán ügyeltek eddig a hatóságok.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Géza fejedelem

Géza fejedelem: Géza – keresztségben kapott nevén István – magyar nagyfejedelem 972... Tovább

Szabó Gabriella

Szabó Gabriella háromszoros olimpiai bajnok magyar kajakozó, Magyar Köztársasági Érdemrenddel... Tovább

Tovább a lexikonra
Európa Hírek Külföld Utazás