hirdetes

Koronavírus - Meghalt 90 beteg, 4219-cel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

VN
Koronavírus Magyarországon

Újabb a járvány megfékezését célzó intézkedéseket vezettek be  

 • A kormány arról is döntött, hogy be kell zárni a szórakozóhelyeket és mostantól a rendezvényeken, sportrendezvényeken, mozikban és színházakban csak minden harmadik széken lehet majd ülni, és kötelező a maszkviselés. Emellett továbbra is kötelező a maszkviselés az üzletekben, a tömegközlekedési eszközökön, a szociális és az egészségügyi intézményekben és a vendéglátóhelyeken.   
 • Hozzátették, Orbán Viktor kedd estére a Karmelita kolostorba összehívta a megyei kormánymegbízottakat, akik a helyi védelmi bizottságok vezetői is egyben. A megbeszélésen valamennyi magyarországi megye védelmi vezetője részt vett; a kormányfő tájékoztatta őket a keddi kormánydöntésekről, melyekkel további szigorításokat vezettek be a járvány elleni védekezésben. A miniszterelnök felhívta a kormánymegbízottak figyelmét arra, hogy nehéz hónapok következnek, és a most meghozott intézkedéseket minden megyében a lehető legszigorúbban végre kell hajtani, és a korlátozásokat következetesen be kell tartani.   
 • A közlemény szerint a kormány több fronton is tárgyal a koronavírus-elleni vakcináról annak érdekében, hogy az emberek mielőbb hozzájuthassanak majd az oltóanyaghoz.   
 • hirdetes
 • Jelezték, a közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerülni kell azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartani kell a szociális távolságot, gyakran és alaposan kell kezet mosni.   
 • Kérik a külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt elrendelt hatósági házi karantén szigorú betartását. Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát - figyelmeztettek.   
 • A kórházak fel vannak készülve a fokozott terhelésre, és minden kórházi ellátást igénylő betegnek jut ágy és ellátás. A védekezés mostani szakaszában különösen fontos a kórházak teljesítőképességének védelme, ezért fontos a védelmi intézkedések szigorú betartása - hangsúlyozták.   
 • Az egészségügyi védekezés részeként már zajlik az ingyenes influenza elleni oltások beadása. Folyamatos a háziorvosi praxisok ellátása az influenza elleni védőoltással - emelték ki.   
 • Kiemelten fontosnak nevezték az idősek és krónikus betegek védelmét. Az idősektől azt kérik, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására.   
 • hirdetes
 • Felhívták a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban látogatási tilalom van érvényben. Az idősotthonok fenntartóinak pedig mindent meg kell tenni a fertőzések elkerüléséért. Ha egy szociális intézményben vagy bárhol más közösségben gócpont alakul ki, akkor a járványügyi bevetési egység megteszi a szükséges intézkedéseket - hangsúlyozták.    
 • Közölték azt is, az operatív törzs jelenleg 67 óvodában és 6 iskolában rendelt el rendkívüli szünetet, 42 osztályban és 16 iskolában digitális munkarendet.
 • A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett további gazdaságvédelmi és családvédelmi intézkedéseken is dolgozik - zárták a közleményt.

   

Koronavírus megyénként

Az oldal térképe alapján eddig Budapesten (23 297) és Pest megyében (11 418) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Borsod-Abaúj-Zemplén (5792), Győr-Moson-Sopron (5761), Szabolcs-Szatmár-Bereg (4977) és Hajdú-Bihar megye (4632). A fertőzésben legkevésbé érintett megye Tolna (969).

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában

Szótár

Aggteleki karszt

Aggteleki karszt: Világörökségi részünk. Az Aggteleki-karszt Magyarország legészakibb... Tovább

Kabay János

Kabay János (1896-1936) magyar feltaláló, kutató vegyész. Életművének központi eleme a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Hírek
X
Kövess minket facebookon!